Svag förstaperiod fällde Bålsta!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC fick inkassera en ny förlust i damernas div.3 borta mot FBC Uppsala.

– Vi började inte så bra, släppte igenom dem för lätt in i slottet, konstaterar BFBCs Sara Bragnell.

Det är lätt att förstå då hemmalaget fick husera lite som de ville och var i ledning med 3-0 innan BFBC gjorde sitt första mål i matchen genom Sofie Thimgren. Det var tyvärr inte stopp där utan Bålsta fortsatte att spela trevande och när lagen gick till periodvila var det underläge 1-6.

– Efter första perioden tänkte vi om och (jag) såg hur deras anfallsspel var. I andra perioden spelade vi 0-0 vilket var lagets förtjänst. De lyssnade på vad jag sa. Riktigt kul! Inför sista perioden gjorde jag om lite i positionerna för att vi skulle orka, men vi orkade inte riktigt ändå.

Det startar dock hyggligt med att BFBC gör två mål tidigt, men dessförinnan hade hemmalaget gjort 7-1. Isabella Berggren gjorde 2-7 & nyförvärvet Elin Fredriksson 3-7. Det gav inte önskad effekt och istället är det hemmalaget som utökar sin ledning och med 13,35 spelat av den sista perioden fastställer hemmalagets Katarina Larsson till 10-3.

– Lite tråkigt att siffrorna blev som de blev. Tyckte vi gjorde en bra match. Ellinor Kristiansson blev skadad efter en rejäl krock med två av motståndarna och blev liggandes en stund. Idag mår hon bra i axeln och tränar nog i veckan. Ny målvakt är Tilda Strömberg som gjorde många fina räddningar. Elin Fredriksson har (äntligen) kommit tillbaka till Bålsta. Hon blir en viktig spelare i truppen, avslutar Bragnell.

FBC Uppsala U – Bålsta FBC 10-3 (6-1,0-0,4-2)

Skott: 23-20 (11-6,3-4,9-10)

Målskyttar BFBC: Sofie Thimgren, Isabella Berggren, Elin Fredriksson.

Utvisningar: 1x2min – 0x2min
Publik: 30

Damtrean >>>

Lämna ett svar