Svag första halvlek fällde Södra Trögds IK!

Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK fick inte spelat att klicka i den första halvleken i toppmötet i herrfemman borta mot IFK Uppsala vilket fällde avgörandet.

STIK var på tå när toppmötet drog i gång och var bra med fram till att hemmalaget IFK kunde göra 1-0 genom Gulal Kalaf i den 11:e matchminuten och när Axel Pettersson gjorde 2-0 i den 24:e var det uppförsbacke. Det var ett resultat som stod sig in i halvtidsvilan.

– Ett skitmål och ett som var misstänkt offside, men det var inte ett resultat som var orättvist sett till matchbilden, medger STIK-tränaren Nicklas Hallgren.

STIK höjde sig i andra halvlek och det gav också resultat redan i den första minuten då Linus Eriksson reducerar till 1-2 och det var kontakt igen. Det skulle komma mer. Med dryga timmen spelad så kvitterar Abdikadir Noor Osman till 2-2 och nu var det med vind för STIK.

Den lyckan blir dock inte långvarig för ganska omgående svarar IFK med att göra 3-2 genom Hossein Shojaeddin vilket avgör toppmötet.

– Riktigt surt då vi gör en riktigt bra andra halvlek och borde tagit poäng. Men vi kommer fördåligt förberedda och får betala priset för att vi inte haft den närvaro på träningarna som man kan hoppas. Nu gäller det för att ta tag i det här igen och höja oss i fortsättningen på alla plan, avslutar STIK-tränaren.

 

IFK Uppsala – Södra Trögds IK 3-2 (2-0)

Målen: 1-0 (11) Gulal Kalaf, 2-0 (24) Axel Pettersson, 2-1 (46) Linus Eriksson, 2-2 (66) Abdikadir Noor Osman, 3-2 (73) genom Hossein Shojaeddin.

Varningar: 0-2

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar