Svag första halvlek fällde EHF?

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF föll även i den 8:e omgången av herrarnas div.1 borta mot nästjumbon Tumba HK med 30-37 (11-22).

Vi fick en dålig start på matchen och lyckades inte riktigt lösa upp deras utgrupperade försvarsspel som stressade oss till enkla misstag, berättar tränare Anders Skogäng.

EHF hade dock 2-2 efter dryga tre minuter, men sedan kom de enkla misstagen som kostade så mycket. Hemmalaget Tumba gör i ett nafs 6-0 på EHF som nu hade en rejäl uppförsbacke i underläge 2-8 med 10 minuter spelat av matchen. Laget får sedan stopp på läckaget, men det var ändå så att matchen var över i halvtid då Tumba är i ledning med hela 22-11.

Ingen bra halvlek av oss där vi stressar och ger bort bollen efter enkla misstag och dem kan straffa det med enkla kontringsmål. Man ger aldrig upp en match även om det såg mörkt ut, vi skulle ge det en chans i andra och här svarar killarna upp bra, berättar Anders.

Det blir också bättre i den andra halvleken och EHF gnager sig så när som fem bollar under med knappa 11 minuter kvar av matchen.

Det är bra spel i det skedet och Tumba är klart skärrade. Tyvärr så kommer vi inte närmare, men vi visar bra moral och höjer oss avsevärt i spelet här i den andra halvleken, summerar Anders.

Tumba HK – Enköpings HF 37-30 (22-11)

Målen, EHF: David Mellberg 7, Gustaf Johansson 6, Marius Brudvik Norell 5, Anton Sörman 5, William Eriksson 4, Erik Widén 2, Albin Sandell.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar