Svag defensiv fällde Bålsta!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IF föll stort borta mot HK Ceres i Herrtrean där en svag defensiv fällde avgörandet.

– Det positiva vi kan ta med oss är att vi skapar bra med chanser framåt hela matchen. Vi är bra med första kvarten precis som när vi mötte dem hemma, men sedan får vi problem med deras rutinerade spelare, berättar BIF-tränaren Magnus Paulsson.

Det är bra inledningsvis av matchen och BIF är också i ledning vid ett tillfälle då Måns Sköld sätter en straff till 4-5. Lagen följs sedan åt fram till likaläge åtta. Då gör Ceres ett ryck som kostar kraft i BIF och det är helt plötsligt 13-8. Efter en timeout av BIF så avslutar man ändå halvleken jämnt med hemmalaget och det är 16-12 när lagen går till halvtidsvila.

– Vi hittar ingen lösning på deras anfallsspel och de gör många mål på inspel. När vi tar bort M6 får de alldeles för bra skottlägen som blir jobbiga att ta för vår unga målvakt – Alex Jakobsson.

BIF stretar emot bra initialt men allt eftersom så utökar Ceres sin ledning och kan tillslut vinna med hela 10 bollar.

– Tyvärr gör vi alldeles för mycket tekniska fel och missar på tok för många skott för att riktigt kunna utmana över 60 minuter. Nu har vi några veckor tyvärr till nästa match, men vi siktar på en bra träningsperiod inför matchen mot HK i Uppsala, avslutar BIF-tränaren.

HK Ceres – Bålsta IF 36-26 (16-12)

Målskyttar BIF: Rasmus Larsson 7, Måns Sköld 5, Tobias Nilsson 4, Zebastian Sultán 3, Anton Paulsson 3, Joel Karlqvist 2, Malte Libler 2.

Publik: 52

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar