Svacka för lagidrotten i Bålsta!

Bålsta är just nu inne i en riktig svacka gällande den seniora lagidrotten och frågan är varför och hur man skall komma tillrätta med detta i framtiden.

Bålstas lagidrotter på Dam och Herrsidan är inne i en mycket djup svacka just nu och man kan ju undra varför det är så när grannkommunerna Enköping och Upplands-Bro har medvind?

Inte alls för så länge sedan var det uppåt i Bålsta.
Innebandyn var på väg uppåt både på Dam och Herrsidan, Fotbollen lika så med HFF i spetsen där både damer & herrar var på väg uppåt i seriesystemet och en ny klubb som Knarrbacken var på gång uppåt i seriespelet, Bålsta IF Handboll hade Herrar i div.3 (nuvarande div.2) och Damerna i Supertvåan (nuvarande div.1) och Bålsta Hockey var i div.1 (nuvarande Hockeyettan).

Nuläget är betydligt sämre. Innebandyn har inget damlag och herrlaget lever på lånad tid i div.4. Håbo FF är i nuläget degraderade till div.3 för dam och div.4 för herr och inget talar just nu för att det skall vända. Handbollen har inget damlag i spel just nu och herrarna är i div.3 som nykomling med besvär. Hockeyn är i absoluta botten av Hockeytvåan och ser just nu ut att degraderas ner i div.3.

En stor sak idag tror jag är att det signaleras ganska illa i Bålsta. Föreningarna inom sporterna jobbar stenhårt med sina verksamheter och tar verkligen ansvar för kommunens invånare med de små medel som erbjuds. Om man skulle skicka ut en ja/nej fråga på om klubbarna i Bålsta är nöjda med vad som erbjuds gällande stöd, träningsmöjligheter och lokalerna/platserna de utövar sin aktiviteter skulle nog 11 av 10 svara NEJ!

Det talas mycket om inflyttning och etablering i Håbo och det är väl bra. Kommunen växer i antalet invånare och så även i näringslivet vilket också är bra för det ger ju skatteintäkter. Man basunerar stort om detta och försöker signalera starkt att man är en tillväxtkommun. Tänk om det vore samma inställning till föreningslivet! Hur länge har man talat om att man är på gång med att bygga ett idrottens-centrum? Under mina 10 år med lokalsport så har det varit så, men absolut inget händer! Nu slår man sig för bröstet för att man bygger en konstgräsplan vid Futurum, men allvarligt! Den ersätter ju bara Björkvallen som försvinner som fotbollsplan.

Det är som vi tidigare skrivit och påtalat en ren antikrunda om man åker runt och studerar våra idrottsplatser och hallar som i vissa fall är i så dåligt skick att dem borde stängas (Red anmärkning). Vilken fantastisk upplevelse för dem besökande klubbarna/föreningarna …

Vi har tidigare gjort en undersökning där vi frågat alla partier om hur de ser på framtiden gällande idrotten och dem svarade.

Centerpartiet >>>

Kristdemokraterna >>>

Vänsterpartiet >>>

Liberalerna >>>

Moderaterna >>>

Sverigedemokraterna >>>

Socialdemokraterna >>>

Bålstapartiet >>>

Miljöpartiet valde att inte svara.

Nu skall vi göra en undersökning om hur det står till i de olika lagidrotterna och hur man ser på framtiden med en artikelserie så snart vi fått in svar från berörda klubbar. Tillfrågade är Håbo FF (Fotboll), Bålsta HC (Hockey), Bålsta IF (Handboll), Bålsta FBC (Innebandy).

Bålsta är bra i andra idrotter som ex: Friidrott, Simning, Gymnastik mm … men även här tror jag det skulle kunna bli bättre.

One Response to Svacka för lagidrotten i Bålsta!

Lämna ett svar