Svacka för lagidrotten i Bålsta!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC har svårt att befinna sig på en bra nivå då kampen om talangerna är knivskarp.

Bålstas lagidrotter på Dam och Herrsidan är inne i en mycket djup svacka just nu och man kan ju undra varför det är så när grannkommunerna Enköping och Upplands-Bro har medvind?

Inte alls för så länge sedan var det uppåt i Bålsta. Innebandyn var på väg uppåt både på Dam och Herrsidan, Fotbollen lika så med HFF i spetsen där både damer & herrar var på väg uppåt i seriesystemet och en ny klubb som Knarrbacken var på gång uppåt i seriespelet, Handbollen hade Herrar i div.3 (nuvarande div.2) och Damerna i Supertvåan (nuvarande div.1) och Hockeyn var i div.1 (nuvarande Hockeyettan).

Nu gör vi en undersökning om hur det står till i de olika lagidrotterna med en artikelserie som fortsätter idag med Ishockey och Bålsta HC. Tillfrågade är Håbo FF (Fotboll), Bålsta HC (Hockey), Bålsta IF (Handboll), Bålsta FBC (Innebandy).

– Då jag är ny ordförande för Bålsta Hockey från i år så kan jag inte svara för hur det har varit historiskt, berättar ordförande Ulf Månsson.

Hur ser du på nuläget i BHC?

– Det jag ser med vår förening och som vi har diskuterat mycket i styrelsen under året är att det är stor dragkamp om talanger i tidig ålder inom hockeyn. För en ort som Bålsta som ligger nära till det mesta lockar det ofta att byta till klubbar inne i Stockholm, Uppsala eller Västerås. Det gör det svårt för en klubb som Bålsta Hockey att befinna sig på en ”bra” nivå när toppspelare gärna drar vidare från orten.

Kan det bli bättre och hur?

– Jag tror att vi behöver hitta en nivå/division som ger oss möjligheter att bygga ett så bra lokalt lag som möjligt med spelare uppvuxna inom föreningen. Ett lag som kan agera förebild för våra juniorer och spela rolig hockey som lockar lokal publik. Spelare som sedan sticker ut och vill vidare i karriären får vi coacha så att de hittar bra nya klubbar som kan hjälpa dem ta nästa steg, avslutar Månsson.

Läs också inledning >>>

Innebandyn med BFBC >>>

Lämna ett svar