Sur förlust för HBK!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Härnevi BK föll i en jämn hemmamatch mot Tierps IF i damfemman.

Det blev en match som landade på mittplan och blev relativt tillknäppt. Det var dock gästerna som under den första halvleken var lite vassare i spelet med boll. I den 10:e minuten så kommer första chansen då hemmalagets keeper – Sara Svedberg tvingas till en bra räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna har sedan en boll i ribban innan det ringer. I den 33:e matchminuten så sätter Sara Sjölén en frispark under ribban med en välriktad frispark till 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

HBK har ett par nästan chanser i halvleken och egentligen bara ett bra läge där Ebba Ehlén tvingar gästernas målvakt – Stina Lindqvist att sträcka ut och rädda till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

HBK startar den andra halvleken bra och kan också reducera till 1-1 när Linnéa Ögren sprintar loss och överlistar Lindqvist.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så har Ögren ett nytt friläge, men denna gång är det Lindqvist som går segrande ur striden. I stället så vänder spelet och Viktoria Sjölén kan göra 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

HBK jagar sedan en kvittering, men trots ett par chanser så lyckas inte utjämna matchen och det hela slutar med en uddamålsförlust.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi får inte till det riktigt i en rätt seg match. Det är påtagligt att vi haft ett uppehåll och är lite trögstartade, men det blir säkert bättre, summerar HBK-tränaren Simon Axelsson.

Härnevi BK – Tierps IF2 1-2 (0-1)

Mål, 0-1 (33) Sara Sjölén, 1-1 (50) Linnéa Ögren, 1-2 (53) Viktoria Sjölén.

Varningar: 1-1
Publik: 46

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar