Sur bortaförlust.

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: Enköpings HF orkade inte riktigt med det tuffa matchschemat med två matcher på 22 timmar.

Det blev en match för EHF där man fick jaga hemmalaget RP nästa i 60 minuter. Det varierade mellan 1-5 bollar under den första halvleken, men det stannade på 11-9 till hemmalaget när lagen gick till halvtidsvila.

I den andra halvleken så var det Lisa Jansson som tog EHF tillbaka i matchen när anfallsspelet gick i stå. Hon gör 12-10,13-12,13-13 och ser till att EHF leder matchen för första gången när hon gör 14-15.

Det stannade inte där! Hemmalaget vänder på steken igen, men Jansson ser till att det är 16-16 med dryga 11 minuter spelat av den andra halvleken.

Efter det så var det tight, men med RP i förarsätet mest hela tiden då dom var i ledning med 1-2 bollar. Med dryga tre minuter kvar så leder hemmalaget med 22-21 och gör bara 1 mål till i matchen, men det gör tyvärr även EHF.

– Vi gör helt enkelt inte en tillräckligt bra prestation för att få med oss några poäng hem, ändå är vi väldigt nära. Vårt försvar är klart godkänt, tyvärr får vi återigen inte fart på anfallsspelet och det avgör tyvärr, berättar EHF-tränaren Robert Matt.

RP IF HK – Enköpings HF 23-22 (11-9)

Målskyttar EHF: Elin Isberg 5,Wilma Maurd 5, Lisa Jansson 5, Maja Eriksson 2, Rebecca Strand, Nora Sagström, Jonna Högsberg, Jennifer Hagman, Lovisa Skagerlind.

Utvisningar: 1x2min – 0x2min
Publik: 50

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar