Sudden förlust i finalen för EHF!

Överst fr v: Wilja Lawton, Jennifer Hagman, Elsa Wiklund, Vera Tapper, Anna Landström, Matilda Jäderblom. Nedre raden fr v: Agnes Åkerman, Elin Isberg, Amelie Tapper, Ellen Ågren och Idun Alm. Foto: Håkan Hagman

 

Det blev en snöplig övertidsförlust i A-finalen för EHF:s B-flickor i helgens handbollscup i Sundsvall sedan norrländska Sikeå avgjort i ”sudden death” efter oavgjort vid full tid. Trots finalförlusten är dock EHF:s tränare Mats Tapper nöjd.

-Vi spelade fantastisk bra handboll i flera av matcherna och detta var första gången vi spelade A-final, säger Mats.

EHF:s B-flickor, födda 2003 och 2004, vann alla tre gruppspelsmatcherna den inledande speldagen i den stora och fina Nordichallen i Sundsvall. Tidigt på lördagsmorgonen inledde man med 18-13 mot norska Rapp/Freidig, sedan vann man övertygande mot Kristinehamn med 23-11 för att sedan ta en uddamålsseger, 16-15, i en tuffare match mot Sollefteå.

Foto: Håkan Hagman

I både kvarts- och semifinalen visar EHF bra klass och spelar stundtals lysande handboll. Ett tungt och tätt försvarsspel kompletterades med ett anfallsspel i hög fart och man bjuder på flera publikfriande kombinationer i anfallet.

Foto: Håkan Hagman

I kvartsfinalen besegrades Kramforsalliansen med 12-5 och i semifinalen vinner man mot Strömnäs med 15-8. För första gången någonsin stod man därmed i en A-final och där Sikeå väntade.

Om det var nerverna eller något annat ska vara osagt, men tyvärr tappar EHF finalen redan i inledningen av första halvlek. Efter dryga 10 minuter ligger man under med hela 1-7 och med tanke på den korta speltiden på 2 x 15 minuter så var det förstås en rejäl uppförsbacke.

Enköpingstjejerna visar dock prov på hög moral och äter sig sakta ikapp för att med två minuter kvar kvittera till 12-12 och man hinner även skapa ett läge för att avgöra strax innan slutsignalen. Matchen går dock till övertid där först Sikeå och sedan EHF missar varsitt anfall innan Sikeå på sitt andra försök sätter segermålet.

Foto: Håkan Hagman

-Jag är imponerad av tjejerna som aldrig ger upp utan hittar kraft att vända på ett hopplöst läge i finalen, även om vi tyvärr förlorar ändå. Känslan är ändå att vi vinner ett silver och framförallt har vi spelat riktigt bra handboll under helgen, summerar Mats Tapper.

Text & bild: Håkan Hagman

Lämna ett svar