Succetränare vinner div.4 på annan ort!

Nermin Sejdinovic som är 28 år och bott i Enköping i snart 3 år seriesegrare som tränare.

Nermin Sejdinovic som är 28 år och bott i Enköping i snart 3 år nu valde till denna säsong att lägga skorna på hyllan efter spelat några säsonger i div.4 och blev denna säsong (2019) assisterande tränare för Gideonsbergs IF herr i Västerås och lyckades vinna div.4 och tog laget till div.3.

Vad är det som gjort denna framgång?

– Först och främst har vi ledare haft en bredd trupp att jobba med och killar som är träningsvilliga, det har underlättat enormt mycket för oss ledare. Spelarna har haft en god sammanhållning och en bra laganda tillsammans, både i omklädningsrummet och när dem spelat fotboll. Spelarna har visat stort hjärta, vilja och inställning för varandra på planen och det har givit positiva resultat på matcherna, berättar Nermin. Som fortsätter:

– Vi har haft ett grymt försvarsspel och släppt in minst mål av alla lag i serien och vi är obesegrade på hemmaplan. Efter halva vårsäsongen när vi låg delad etta med Köping FF, ville vi fortsätta slåss i toppen på höstsäsongen och förberedelserna var bra efter sommaruppehållet med två träningsmatcher. Vi har verkligen lagt ner hårt arbete och engagemang under höstsäsongen på träningarna, men samtidigt försöka skapa det roligt och glädje att lira boll.

Avgörandet kom hemma mot Arboga.

– Höstmatchen hemma mot topplaget Arboga Södra IF var en sexpoängsmatch rysare, som vi lyckades vinna och gav oss ett enormt självförtroende, och den tyngsta trepoängaren i serien för oss och en ren bragd faktiskt, vi hade många tongivande spelare borta den matchen, så de blev en slags vändpunkt för oss, som gjorde att vi vann serien istället Arboga som lyckades knipa en andraplats 3 poäng bakom oss och en kvalplats till div.3, före Köping FF som inte var så starka på hösten jämfört med i våras.

Vad har framgångsfaktorn varit för dig som assisterande tränare?

– Jag gav mig ut på okänd mark och kände inte en kotte i föreningen och ingen visste vem jag var förut när jag kom till klubben och laget. Jag hade ett mål i sikte och det var att jag ska vinna serien, oavsett på vilket sätt eller hur jag skulle göra, så visste jag att innerst inne att genom hårt arbete, mycket driv och engagemang så kommer man långt och att alltid tro på sig själv och trotsa alla belackare. När det funnits negativa människor och skitsnackare som velat se mig misslyckas så har jag bara blivit mera motiverad, hungrigare och det har varit som extra bränsle inom mig att jobba mer och mer hårdare för nå mina mål och drömmar. Så facit i hand så kan jag ge mig en klapp på axeln, då detta faktiskt är mitt första riktiga år som tränare, och har inte så mycket tränare erfarenhet tidigare, även fast jag har två tränarutbildningar i mitt bagage, menar Nermin som fortsätter:

– Att jag har haft fantastiska ledarkollegor bredvid mig och att vi tillsammans har försökt vara sammansvetsade och att dem gett mig feedback, tips och råd för min egna utveckling och att bli bättre och bättre. Att jag fått jobba med spelare som vill utvecklas och bli bättre och försökt göra mitt yttersta för hjälpa dem, speciellt för dem yngre som har ambitioner att komma längre med fotbollen.

Vad händer nu för dig?

– Mitt kontrakt går ut nu i oktober och jag kommer ha en öppen dörr för olika förslag som dyker upp och låter intressant för mig. Nu blir det ett uppehåll och skönt med vila och få ladda om batterierna för nästa äventyr som väntar, avslutar Nermin.

Lämna ett svar