Succé för Duchene-Berggren i JVM?

Foto: Håkan Hagman

ESK hockeyfostrade Jonatan Duchene Berggren gjorde succé i inledningsmatchen av JVM för Sverige Team 18 i Magnitogorsk, Ryssland. ( Uppdaterad, se målen )

Team 18:s huvudcoach Torgny Bendelin ångrar nog inte att han valde att ta med Jonatan Berggren till JVM, Jonatan var matchens lirare och såg själv till att Sverige vann öppningsmatchen mot Schweiz.

10 lag skall göra upp om VM titeln fördelat i två grupper om fem lag där lag 1-4 går till kvartsfinal.
Grupp 1: Sverige, USA, Kanada, Schweiz, Vitryssland.
Grupp 2: Finland, Ryssland, Slovakien, Tjeckien, Frankrike.

Matchen mot Schweiz var en inledningsvis ganska trevande men med Sverige i förarsätet. Med 15:39 spelat av inledningsmatchen gör Jonatan 1-0 utan assist! Det var ett resultat som stod sig till att halva matchen spelats då Jonatan gör sitt och Sveriges andra mål i matchen framspelad av David Gustafsson.

Det tar dock bara 59 sekunder så kommer en reducering av Schweiz till 1-2 genom Kyen Sopa framspelad av Gian-Marco Wetter.  Då kliver han in i handlingen igen! Jonatan svarar bara 47 sekunder efter reduceringen med att göra 3-1 till Sverige framspelad av Adam Boqvist.

Det var ett resultat som stod sig matchtiden ut och när vi på lokalsport.nu får tag i matchvinnaren & matchenslirare efter matchen var han såklart nöjd.

– Otroligt roligt! Nu är det bara fokus på nästa match mot Vitryssland på lördag, som kommer bli tuff, säger Jonatan Berggren.

Se målen här >>>


Sveriges matcher kvarvarande gruppspelsmatcher:
Vitryssland 21/4 kl.15:30, USA 22/4 kl.15:30, Kanada 24/4 kl.19:30.
Kvartsfinal: 26/4
Semifinal: 27/4
Final: 29/4

 

One Response to Succé för Duchene-Berggren i JVM?

Lämna ett svar