Styrkebesked i Idrottshuset!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF gav oss ett styrkebesked när de svarade för en mycket bra insats hemma mot topplaget Mantorp i Herrettans 11:e omgång.

Det kom att bli en som väntat en ganska fysisk match för EHF mot ett erkänt tufft spelande Mantorp, vem minns inte förra gången då de var på plats i Idrottshuset och det var kantboll på ett handgemäng!

Foto: Kent Lundqvist

– Det blev på så sätt en ganska väntat matchbild, men samtidigt så blev det inte som hoppats i den första halvleken vad det gäller spelet, medger EHF-tränaren Anders Skogäng.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev en minst sagt trevande inledning från båda lagen som med boll spelade ganska hyggligt med en hel del sköna och bra individuella prestationer, men defensivt var det ingen höjdare. 4-5 efter 10 spelade minuter och vi väntade på att toppmatchen skulle spraka igång.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle tyvärr inte bli så. När 20 minuter så var det svårt att identifiera sig med att det var en toppmatch i div.1 vi fick se! Det var rent ut sagt bedrövlig handboll från båda lagen. Det var Mantorp som var minst dåliga och leder med 11-7.

Foto: Kent Lundqvist

EHF skulle rycka upp sig en smula under de sista 10 minuterna och en utvisning på gästernas Erik Nyberg med ställningen 9-12 tog hemmalaget tillbaka in i matchen igen. EHF gör 2-0 på den och det sista som händer i halvleken är att Gustav Odeheim snyggt knorrar in 13-12.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var ett känsligt läge här i slutet av halvleken där matchen mycket väl kunde tippat över till Mantorp, den utvisningen kom mycket lägligt för oss kan man lugnt säga, medger Skogäng.

EHF kommer ut starkt i den andra halvleken och det är tydligt att budskapet var att ha långa spelföljder och det var mycket lyckosam. Men med ledning 15-13 så var det stopp igen på bra spel av hemmalaget och med dryga 10 minuter spelat så var det 16-16.

Foto: Kent Lundqvist

Lagen byter mål med varandra fram till 17-17, men då kommer en ny bra sekvens i matchen av EHF som visar upp ett blixtrande och bländande spel som resulterar. Fredrik Salovaara gör 18-17 och virvelvinden-Filip Eriksson 19 & 20 – 17 vilket tvingar gästerna att ta en timeout.

Foto: Kent Lundqvist

Hampus Wallin som varit ganska mänsklig så här långt i EHF målet kliver nu fram och gör tre högoktaniga frilägesräddningar och när sedan Odeheim snurrar upp Mantorp försvaret med sin klassiska snurrfint på höger-9:e och sätter 24-21, Joel Eneroth Ädel får ett magiskt inspel av Anton Lindblom som betyder 25-21 så var det väl ändå spiken i kistan på ett tillsynes slitet Mantorp?

Foto: Kent Lundqvist

EHF fortsätter att sätta bra spel och skapa frilägen, men nu var det gästernas målvakt – Hampus Jansson som spikade igen och rädde tre frilägen och vips så var det ”bara” 25-24 och match igen.

Foto: Kent Lundqvist

Med två minuter kvar att spela så gör Salovaara ett förlösande 26-24 efter bra spel av hemmalaget. Mantorp får ganska uppenbart lida för att man gått kort på folk i slutet av matchen och en smartare coach i hemmalaget – Anders Skogäng skulle få betalt för att ha nyttjat en bredare bänk. EHF håller undan och Odeheim kan fastställa slutresultatet till 27-24 på straff.

Foto: Kent Lundqvist

– Skön seger och att vi kan stå upp och visa att vi kan stå emot i tuffare matcher. Det här var absolut ett styrkebesked som lovar gott inför andra halvlek av serien då vi vinner utan att vara i närheten av toppen på vårt spel, avslutar en trots allt ganska nöjd Skogäng.

Nykomlingen EHF vänder nu in i andra halvlek av serien på en Allsvensk kvalplats, om nu inte Skuru mot all förmodan under söndagen vinner med mer än 15 bollar mot Sollentuna – Starkt jobbat!

Enköping HF – Mantorps IF HF 27-24 (13-12)

Målen,
EHF: Viktor Berg Von Linde 4, Mattias Johansson 4, Gustav Odeheim 4, Anton Lindblom 3, Joel Eneroth Ädel 3, Max Österman 2, Filip Eriksson 2, Fredrik Salovaara 2, Adam Skogäng, Filip Tapper, Anton Segersten.
MIF: Jakob Nilsson 8, Niklas Johansson 5, Victor Nilsson 5, Oscar Johansson 2, Freddy Lindblad 2, Gabriel Enquist 2.

Räddningar:
EHF: 13 (4) 35,1 %
MIF: 14 (6) 34,1 %

Utvisningar; 4×2 min – 3x2min.
Publik: 158

Matchbetyg EHF:


Anders Skogäng


Fredrik Salovaara


Mattias Johansson/Gustav Odeheim

Herrettan >>>

Lämna ett svar