Styrkebesked av Lokomotiv Grillby!

Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK vann med hela 9-1 hemma mot IBF Roslagsalliansen i herrtrean trots att spelet inte var på topp.

Att vinna med 9-1 över ett lag som bara förlora en match så här långt i herrtrean trots att spelkvalitén sett över 60 minuter inte var på topp är ett styrkebesked av nykomlingen.

–  Det var stundtals riktigt bra men det var även djupa svackor och det fick spelarna veta i periodvilorna och det fick också effekt, berättar tränare Anders Iggström.

I den första perioden var det ganska hyggligt spel av Loket som dominerar bollinnehavet stort och hemmalaget skapar en hel räcka med målchanser, men gästernas målvakt – Johan Brassart står i vägen för det mesta. På ett frislag 5,48 in i matchen tar Martin Johansson sats och trycker in 1-0 för hemmalaget.

Det ser i mångt och mycket ut som att Loket spelar powerplay hela den första perioden mot ett IBF som försöker spela lågt och ställa om på kontringar. Så när IBF drar på sig en av många utvisningar i mitten av perioden så kommer 2-0 genom Jonas Davidsson, men precis innan är det mycket – mycket nära en kvittering då gästernas Einar Sköthagen får ett friläge i spel fyra mot fem där hemmalagets målvakt – Emil Ekström gör en svettig parad.

– Han spelar den svåraste matchen här ikväll och gör det riktigt bra, inte mycket att göra men när det kommer är det allt som oftast i öppna lägen och svåra skott, berömmer coach Theodor Jonsson.

I mellanaktens inledande 10 minuter så får vi Loket tappa spelet helt, det blir nu en kavalkad i soloförsök och dåligt passningsspel. Det ger en böljande och minst sagt bedrövlig matchbild.

– Det var en klar svacka i matchen, vi vill inte alls ha en sådan matchbild, menar Theodor.

Hemmalaget lyckas ändå gör 3-0 under den här sekvensen i matchen genom Jakob Fertig i spel fem mot fyra.

Den andra halvan av perioden så börjar Loket flytta bollen bra igen genom lagdelarna och då för gästerna det jobbigt. Hemmalaget gör fyra mål till innan perioden är slut och så är även matchen.

I den tredje perioden så spelar hemmalaget av matchen som slutar med en 9-1 seger.

– Det är bra att vi vinner, men vi har som sagt en del svackor i matchen som vi inte är nöjda med. Glädjande är att vi gör många mål och att vi kan spela med alla spelare och rulla på våra femmor som vi önskar, summerar Theodor.

Annons

Lokomotiv Grillby IBK – IBF Roslagsalliansen 9-1 (2-0, 5-0, 2-1)
Skott: 37-27 (13-10, 9-10, 15-7)

Målskyttar LGIBK: Jonas Davidsson 2, Jakob Fertig 2, Daniel Pärnebjörk 2, Martin Johansson, Mikael Bodin, Tobias Metzner.

Spelarbetyg:


Daniel Pärnebjörk


Emil Ekström


Johan Alveus

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar