Styrkebesked av EHF.

Det blev som väntat en tight match mellan EHF & GP. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF vann en riktigt tight och spännande hemmamatch mot tabellettan HK GP i den 11:e omgången av Herrtvåan.

– En riktigt skön seger som satt hårt inne mot ett bra lag, konstaterar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Det var påtagligt att det var en match som gällde mycket. EHF var tvungna att vinna för att hänga på toppen av serien och GP hade chansen att hänga av hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja det är ju lite antikvarning på den spelordning som Svenska Handbollsförbundet tillhandahåller, tror vi är den enda sporten som vänder mot samma lag som man avslutar mot i den första halvan av serien. Det gör ju i det här fallet att vi spelar om 8 mycket viktiga poäng mot HK Järnvägen x 2 & HK GP x 2, konstaterar Skogäng.

Matchen blev därefter under den första kvarten som fick en mycket böljande och skakig karaktär. Två bra målvakter höll dock siffrorna nere och det var 7-6 till hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan kommer en mycket bra sekvens för hemmalaget som briljerar med bra spel över hela banan, vinner boll defensivt, ställer om i vassa kontringar och sätter långa och bra spelföljder som resulterar offensivt. Det ger en ledning med 13-10 med dryga 22,30 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Då får GP ordning på spelet och bjuder på en riktig delikatess när man reducerar till 11-13 genom Albin Ahlin och det ger ett bra energipåslag för gästerna som nollar hemmalaget under de sista 7,30 av halvleken och kan gå till vila i ledning med 14-13.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör mycket som är bra där ute och det är en ganska jämn och väntad matchbild, konstaterar Skogäng.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra halvleken startar med frejdigt spel och två bra målvakter får bekänna färg. Hemmalagets Hampus Wallin är dock den bättre och tillsammans med vassa Mattias Johansson ser dem till att EHF kan vända på matchen och sätta sig i förarsätet.

Foto: Kent Lundqvist

Vid ledning 20-17 och mycket bra spel av EHF tar gästerna en mycket lyckad timeout. GP kommer ut och gör 3-0 på hemmalaget och det var likaläge 20 knappa tre minuter senare.

Foto: Kent Lundqvist

Då får EHF chansen att spela sex mot fem och återta kommandot, men det går sådär kan man säga. Spelet är skakigt och det är 21-21 när båda lagen är fulltaliga igen.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så får GP chansen att spela sex mot fem och då vänder gästerna på steken och leder med 23-21 vilket tvingar Skogäng att ta en hemma timeout.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir dock ingen direkt effekt och GP håller sin tvåmålsledning fram till 24-22 och knappa 11 minuter kvar att spela av matchen.

Då kommer en mycket avgörande sekvens för matchen. GP drar på nytt på sig en utvisning och nu kostade det.

Foto: Kent Lundqvist

EHF får med Anton Lindblom i spel igen efter av olika anledningar tvingats sitta på bänken. Han får bra fart på sitt EHF som gör 4-0 på GP och leder med 26-24 då det är dryga 7 minuter kvar att spela av drabbningen.

Foto: Kent Lundqvist

GP hänger med och gör match av det här fram till det är 28-26, men då står Lindblom för en snygg bollstöld och kontrar på egen hand in 29-26. Det blev för mycket för gästerna och EHF kunde sedan kontrollerat springa hem matchen och hänger därmed på i toppen av serien.

Mattias Johansson (th) utsågs till matchens lirare. Foto: Kent Lundqvist

– Det är bra defensivt idag och vi gör rätt saker därute när matchen står och väger. Vi är lite skarpare idag och det avgör matchen. Skönt att vi kunde få med Anton i spelet igen, det var nog tungan på vågen och att Mattias Johansson (Utsågs till matchens lirare i hemmalaget) är så bra som han är i dag, han är riktigt vass med sitt spel offensivt och banar väg för alla andra med sitt uppoffrande spel på höger 9:e, summerar en nöjd Skogäng efter matchen.

Enköpings HF – HK GP 31–26 (13-14)

Räddningar,
EHF: 18 (12) 47,3 %
HKGP: 9 (5) 22,5 %

Målskyttar,
EHF: Anton Lindblom 7, Erik Widén 6, Mattias Johansson 5, Adam Skogäng 4, Elliott Ryderdahl 3, Max Österman 2, Filip Tapper 2, Fredrik Salovaara, Max Rydstedt.
HKGP:
Linus Gustavsson 7, Kasper Larsson 7, Carl Gabrielsson 4, Anton Karlsson 4, Lucas Jäderberg 2, Albin Ahlin, Calle Swahn.


Utvisningar: 1x2min – 8x2min
Publik: 201

Spelarbetyg EHF:


Hampus Wallin


Mattias Johansson


Anton Lindblom

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar