Stukat HFF föll tungt.

Foto: Kent Lundqvist

Ett stukat Håbo FF F15 stod inte alls att känna igen hemma mot Danmarks IF.

Efter en böljande inledning under de första 10 minuterna av hemmamatchen mot DIF så tog gästerna över och kunde också ta ledningen. Efter ett bra inspel från högerkanten till en fristående spelare i offensiv box var det 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

Efter målet så tar DIF över mer och mer av spelet mot ett HFF som är långa som en måndag i sina lagdelar. Det blir ett nästan obefintligt mittfältsspel av hemmalaget där de spelarna mest såg ut som turister i New York.

Foto: Kent Lundqvist

I den 18:e matchminuten så har HFF sin enda kvalificerade målchans i halvleken. Det är Elsa Svärdh som svarar för en bollstöld och avslutar bra, men gästernas målvakt räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan blir det en sällan skådad mittfältsgegga där egentligen inget lag har ordning på spelet. Lagen turas nu om att slå gigantiska felpassningar.

Foto: Kent Lundqvist

Ur egentligen ingenting får DIF en högerhörna med dryga halvtimmen spelad. Den slås perfekt in i boxen och pang i taket så var det 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av halvleken så vaskar HFF fram två nästanchanser att reducera, men varken Svärdh eller Alva Wilhelmsson får någon ordning på bollen vilket gör att hemmalaget får gå till halvtidsvila i underläge 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

HFF rivstartar den andra halvleken och sätter ett bra tryck på gästerna. Redan i den 3:e minuten så är det farligt på en bra slagen vänsterhörna, men ingen hemmaspelare är tillräckligt hungrig på bollen som studsar rakt igenom offensiv box.

Foto: Kent Lundqvist

I den 50:e minuten så är det nära reducering. Isabell Frykman tar sig loss på vänsterkanten, bryter in, men gästernas målvakt räddar och returen kommer en back på och rensar till en resultatlös dubbelhörna från höger.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar nästa till timmen är spelad för DIF att vaska fram något som kan kallas målchans. Det är på ett distansskott som tvingar hemmamålvakten – Linnea Danell till en bra räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Det blåses av för en vätskepaus och efter den kommer DIF och stänger matchen omgående. En boll in i offensiv box och efter att den studsat på spelare likt ett flipperspel så kommer en tå och det är 0-3.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av matchen så skulle HFF till slut ändå få till en reducering. På en frispark i skrynkligt läge lyckas ändå Alva Lundgren lyfta in bollen i mål till 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

– En okey match, men inte mer. Vi har så många borta idag så vi är inte synkade alls i lagdelarna vilket var påtagligt i spelet. Vi agerar en smula tveksamt och går inte in i kampen som vi skall och då blir vi ett lätt byte för Danmark. Vi möter ett bra lag och då behöver vi vara bättre än så här, framför allt i vårt uppbyggnadsspel där vi inte alls lyckas med passningsspelet, säger HFF-tränaren Fredrik Wilhelmsson.

Håbo FF – Danmarks IF 1-3 (0-2)

Målskytt HFF: Alva Lundgren

Lämna ett svar