Studsade tillbaka!

Bild: Privat

Damtrean: Bålsta IF studsade tillbaka och vann hemma mot Rimbo HK.

– Ja vi studsade verkligen tillbaka. Efter förr helgens förlust så lovade vi varandra att det är ok att förlora, men inte på det sättet som vi gjorde, berättar BIF-tränaren Thomas Maurd.

BIF började ”som vanligt” trevande framåt men stabilt bakåt första 10 minuterna innan dom börjar hitta varandra. I halvtid var det ledning med 13-10.

– Vi har ändrat om lite i positionerna framåt då vi fick ett par spelare borta av olika anledningar så tog det lite längre tid att starta motorn helt enkelt. Men när det startade så var det en fröjd att se tjejerna springa handboll. Vi gör inte mål varje gång, men vi gör rätt och då kommer resten av sig självt, menar Maurd.

I den andra halvleken startar BIF med att gå fram till 16-10 och greppet var kopplat. Det var ett grepp som hemmalaget aldrig släppte och när röken lagt sig så stod BIF som vinner med klara 8 bollar.

– Idag vinner vi mycket tack vare att vi visar att vi är ett lag som kan ha roligt tillsammans och det tillsammans med en massa revanschlust räcker långt. Synd att vi nu har ett uppehåll på 3 veckor i serien bara,  men samtidigt så ger det oss lite tid att läka några skador samt att finjustera lite små detaljer, berättar BIF-tränaren som avslutar:

– En träningsmatch ska vi också hinna med innan vi börjar om igen. Plus till hela laget men Sara Persson gör återigen en riktigt bra match i målet . Firma Kvarnefalk& Tilda Karlberg styr från 9m och gör mål när dom andra i laget öppnat dörren åt andra och då Rimbo blir tvungna att lägga mycket energi på dom två så blir det mycket lägen för alla andra. Matchens lirare blir Kim Atterborn som tar över och levererar passningar och skott som aldrig förr och visar att hon vill vara med och leka.

Bålsta IF – Rimbo HK 29-21 (13-10)

Målskyttar BIF: Mikaela Kvarnefalk 7, Tilda Karlberg 6, Viktoria Hummelstedt 4, Sofie Nilsson 3, Eli Palm 3, Petra Ernberg 2, Kim Atterborn 2, Ronja Lundahl 2.

Tabell & resultat >>>

Lämna ett svar