Studsade tillbaka!

Linus Falk 9 mål. Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Bålsta IF studsade tillbaka efter förra omgångens sura förlust och är på vinnarspåret igen.

– Skönt att studsa tillbaka efter förra veckans tunga förlust. En bra genomförd match från vår sida, berätar BIF-tränaren Martin Morén.

BIF satte tonen omgående och kunde gå fram till en 5-1 ledning med dryga fem minuter spelat. Efter det så är det en sämre period i matchen där gästerna sträcker på sig en smula och är bara under med 6-7 med kvarten spelad.

Då tar hemmalaget en behövlig timeout och sätter ordning på linjerna i spelet igen. Det ger positiv effekt och BIF kan gå till halvtidsvila i ledning med 7 bollar.

– Jobbat med försvaret sedan förra helgen och nu satt det bra (bara 8 insläppta). Strand fick svårt att komma till bra lägen centralt som de ofta söker. Dom lägen de fick kunde våra båda målvakter rädda. Vi får fint tryck i fas-1 och när de får slita för sina mål och vi sköljer över på våra är vi tunga att möta, menar Morén.

I andra halvlek så sätter 9 målskytten Linus Falk tonen med att trycka in 16-9 och sedan rullade det på för hemmalaget. Ett tag är det hela 13 bollars ledning för BIF som springer Strand sönder och samman.

– Vi vinner matchen för att vi håller planen och hela laget kuggar i. Falk ska självklart ha beröm för offensiva spelet, men samtidigt bäddar flera andra för ett bra försvarsarbete som inte syns lika mycket i målprotokollet. Hela laget ska sträcka på sig och vara nöjda. Även dom som av konkurrensskäl inte var med bidrar till att vi vinner som ett lag, avslutar BIF-tränaren.

Bålsta IF – Strands IF 27-16 (15-8)

Målskyttar:
BIF: Linus Falk 9, Christoffer Alm 5, Jonatan Magné 4, Hugo Flörchinger 3, Rasmus Larsson 3, David Mellberg, Joakim Selander, Erik Kirudd.

Utvisningar: 3x2min – 2x2min.

Publik: 50

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar