Strong insats i Märsta!

Foto: Kent Lundqvist

Herrhandbollsjuniorerna i Enköpings HF stod för en riktigt strong och bra insats då laget bortabesegrade Skånela IF med 23-20 (13-9).

En riktigt tung 7 dagars period med 6 matcher för EHF juniorerna avslutades med seger borta i toppmötet med Skånela IF.

Jag är full av beundran över de spelare vi förfogar över! Vi åkte med två avbytare och ställdes mot ett ytterst kompetent motstånd, men kommer upp med det bästa försvarsspelet för säsongen i första halvlek, berättar tränare Rickard Bäcklin, som fortsätter:

– Vi spelar 5-1 och har otroligt bra tryck, och tar rätt och bra roller spelare för spelare, vilket bromsar Skånelas attacker gång efter annan. Framåt är det otroligt kloka spelval, väldigt gott om tålamod, och en hel del mod i rätt lägen som gör att vi en stund leder med 10-3.

I halvtid är det fortsatt ledning för EHF som nu har extremt jobbig 25 minuter kvar att spela om.

– Vi har med oss 9-13 in i vilan och kan tackla kommande halvlek med ett väldigt bra snack i arbetsro, pustar Rickard.

I andra är det ett energiskt, vilt kämpande Skånela som kommer hårt på EHF hela vägen och de kryper närmre i perioder.

– När vi rett ut respektive minikris, är vi väldigt bra i de perioder där vi sätter matchens puls. Jag är lite sen att justera ner oss 6-0 bakåt när Skånela kommer upp med en bra lösning för att belasta oss, men när den sitter är matchen i hamn. Det är rätt friskt en period med utvisningar också, och det spelet behärskade vi bäst och gör t.ex ett positivt målmässigt 4-6 spel där vi är två man kort. Jag själv lyckades snacka mig till en 2:a med 3 min kvar – men jag blev räddad av grabbarna! Vi gör en av våra bästa matcher för säsongen idag. Anton Lindblom leder laget med den bravur och Jonatan Manros gör en fin match i målet. Men idag vore det tjänstefel att inte hylla samtliga inblandade för det var en riktigt väl genomförd match av alla på plats, avslutar en mycket nöjd Rickard.

Skånela IF – Enköpings HF 20-23 (9-13)

Målskyttar EHF: Filip Eriksson 7, Anton Lindblom 6, Gustaf Johansson 3, Albin Sandell 3, Alexander Dujlo 2, Anton Sörman, Albin Sköld.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar