Stora Coop Cup!

Foto: Kent Lundqvist

Som traditionen bjuder är det under mellandagarna massor av ungdomshockey i Enköpings ishallar. Stora Coop Cup för de fyra yngsta åldersklasserna samlar drygt 650 deltagare den kommande veckan.

Totalt är det fyra cuper som avgörs i dagarna runt jul- och nyårshelgen och först ut är cuperna för U13 och U12, spelare födda 2006-2007, nu på lördag och söndag. Resterande två klasserna, U10 födda 2009 och U11 födda 2008, spelas 2-3 januari. Totalt väntas nära 650 deltagare på dessa fyra cuper.

– Dom här fyra cuperna är väldigt populära och dom har varit fulltecknade sedan en tid tillbaka. Räknar vi in våra höst- och vårcuper, där vi nu bara saknar något enstaka lag, så ser vi ut att gå mot närmare 1800 deltagare vilket är smått otroligt, men såklart väldigt roligt, säger Håkan Hagman i ESK Hockeys cupkommitté.

Under varje cupdag är det matcher i båda ishallarna från morgon till kväll. Cuperna upp till U12 följer Svenska Ishockeyförbundets rekommendationer för barnidrott vilket visserligen innebär att en segrare koras men inga priser eller individuella utmärkelser delas ut. Detta sker dock i U13-cupen som alltså är första cupen ut nu på lördag.

Välkomna att besöka Enköpings största årliga ungdomsidrottsarrangemang!

Mer information inklusive spelschema och resultat finns på följande länkar:

U13 >>>

U12 >>>

För mer info: Håkan Hagman 0739-736353

 

Lämna ett svar