Stora Coop Cup U16!

Foto: Kent Lundqvist

I helgen gick Stora Coop Cup U16 av stapeln med ESK Hockey som arrangör och det var hela 12 lag på plats för att göra upp om segern. (Uppdaterad 3/4 06:63)

Turneringen startade i fredags och avslutades med finalspel under söndagen. ESK Hockey spelade i grupp A tillsammans med Mjölby HC, Team Gävle, Värmdö HC, VIK Västerås och Köpings HC. I grupp B spelade Hanhals IF Kings, IK Oskarshamn, Forshaga IF, Iron/Tierp, Kiekko-Ahma och Sandviken/Hofors. Matcherna spelades 2×20 minuter.

I den första matchen under fredagen ställdes ESK mot Köping och det blev en trevande match med påtaglig mycket premiärnerver. Trots spelövertag för ESK så var det en smula oväntat Köping som tog ledningen med 1–0 efter 12.24 genom Wille Bärehag. ESK svarade dock dryga minuten senare genom Leo Krantz som snyggt och prydligt kvitterar till 1–1.

I den andra perioden så fortsätter ESK att vara det spelförande laget, men oförmågan att komma till avslut gör att matchen slutar med delad pott. Skott: 29–17 (14-8,15-9)

Fredagens andra match för ESK Hockey var mot VIK Västerås och nu lossnade det i målskyttet, tillslut. Det var dock fortsatt trevande med målskyttet fram till 4,23 spelat av den andra perioden då det var 2–1 till ESK, 1–0 (09:27) Leo Krantz, 1–1 (20:34) Axel Knudsen och 2–1 (22:02) August Sandell.

När det lossnade gjorde det med besked! ESK gjorde 4–0 på VIK under den avslutande delen av matchen efter mål av Tim Almgren, Linus Wahlman och Jesper Sand Roden som gjorde två av målen.

ESK tog med sig en bra defensiv in i lördagens spel då laget så här långt bara släppt in 2 mål på två matcher. Det väntade tre matcher under lördagen och först ut stod Team Gävle som fick en drömstart på matchen och leder med hela 3–0 efter 9 minuter spelat. Det var ett resultat som stod sig perioden ut.

I den andra perioden kommer ESK tillbaka och ställer en ärlig fråga. Almgren reducerar tidigt till 1–3 och Sandell till 2–3 kort därefter. ESK jagar nu en kvittering, men åker på ett jobbigt 2–4 mål istället. Hemmalaget ger dock inte upp kampen och kommer tillbaka igen då Almgren återigen målar och det är 3–4 med 5,39 kvar att spela av matchen. Det lyckas dock inte för ESK som istället får se Team Gävle göra både 3–5 & 3–6 innan Krantz fastställer slutresultatet till 4–6.

Nästa uppgift var Mjölby HC och den första perioden gick till ESK som var i ledning med 2–1 efter att laget vänt ett 0–1 underläge genom Almgren och Krantz. I den andra perioden var det fortsatt ledning för ESK fram till det spelats 11,58. Då gör Mjölby tre mål på mindre än 2 minuter och leder med 4–2 vilket tvingar hemmalaget att ta en timeout. ESK reducerar till 3–4 genom Almgren i spel fem mot fyra, men när ESK jagar en kvittering i slut minuten så kan Mjölbys Albin Vadström stänga matchen med att göra 5–3.

I den tredje och avslutande gruppspelsmatchen ställdes ESK mot Värmdö HC som tog en tidig ledning med 1–0 genom Marcus Gribb. ESK skulle komma tillbaka efter den mardrömsstarten på matchen och innan perioden är slut har Almgren kvitterat till 1–1, Ludvig Siljesvärd gjort 2–1 och Krantz 3–1. I den andra perioden så fortsätter ESK att ösa på och har 4–1 genom Krantz innan Värmdö reducerar till 2–4. ESK skulle få sista ordet i matchen då Hugo Lindqvist fastställer slutresultatet till 5–2.

ESK slutade som grupp 3:a och ställdes under söndagen i B-semifinal mot Forshaga IF.

Det blev en jämn semifinal där ESK skulle öppna målskyttet med att göra 1-0 genom Almgren med 7,42 spelat. Forshaga skulle svara ganska omgående med att kvittera till 1-1 genom David Mali. Bara 50 sekunder senare så drar Forshaga på sig en utvisning som skulle bli kostsam. ESK åter tar kommandot i matchen genom att göra 2-1 genom Jakob Sivander i spel fem mot fyra och det stod sig in i periodvilan.

Den andra perioden blir stökig för Forshaga som drar på sig tre raka utvisningar under den första halvan av den sista perioden, ett tag spelade ESK fem mot tre men lyckades inte skaffa sig ett tydligare grepp om semifinalen. Forshaga tar en timeout med 12,34 spelat av perioden för att dra upp riktlinjerna för att hitta vägen fram till en kvittering. Knappa 2 minuter senare drar ESK på sig en utvisning som renderar i en kvittering till 2-2 genom Johan Olsson. Tyvärr så drar ESK på sig en ny utvisning med dryga två minuter kvar att spela av semifinalen och får avsluta matchen med en spelare mindre på isen. Det klarar dock ESK ut och tar matchen till förlängning.

Förlängningen blir mållös så semifinalen får avgöras på straffar där Forshaga är starkast och vinner med 3-2.

– Semin var annars en bra hockeymatch, synd att vi tappar ledningen. Vi klarade en 5 minuters utvisning i slutet och 3 minuter in i förlängningen och det var grymt bra jobbat att döda den 5 min utvisningen. Sedan i straffläggningen så hade vi puck i stolpen och ut för att avgöra, och dem får en konstig rullande puck i snigelfart som hoppar över Kennys (MV) benskydd å in i mål, små marginaler, berättar tränare Marcus Krantz.

Förlusten betyder att ESK Hockey fick spela om 7-8 plats mot Iron/Tierp. Det blev en jämn första period där ESK kvitterade till 1-1 genom Viktor Jakobsson med 16,59 spelat. I den andra perioden så återtar Iron/Tierp ledningen då Ludwig Åhr gör 2-1 med 4,05 spelat, men ESK svarar dryga minuten senare med att kvitterar till 2-2 genom Almgren. Det är ett resultat som står sig länge, men det skulle komma ett avgörande med mindre än 2 minuter kvar att spela då Iron/Tierps Jacob Sandahl-Helgesson gör 3-2.

– Överlag i cupen så är det bra gjort att vi släpper in lite mål och vi är med i alla matcherna.Vi gör en del små misstag som gör att vi släpper några mål som kommer i fel lägen tyvärr som blir lite avgörande. Vi är inte riktigt ödmjuka med vissa detaljer som vi pratat om för att vi inte ska släppa in mål, så som använda linjerna på rätt sätt med att dribbla i rätt lägen, chippa ner pucken i anfallszon för att lägga spelet där, första pass i försvarszon snabbare så vi inte blir kvar i försvarszon i onödan bl.a. Vi hade väldigt många yngre spelare med men höll upp det bra ändå, men märks i vissa situationer med tyngden bl.a. Men grabbarna har kämpat på riktigt bra å ska vara nöjda med helgen, avslutar Krantz.

Guldet gick till Hanhals IF Kings som vann finalen mot IK Oskarshamn med 1-0 och bronset gick till Mjölby HC som slog Köping HC med 3-2 i matchen om tredjepris.

 

Lämna ett svar