Stora Coop Cup 2018!

Foto: Kent Lundqvist

Mellandagarna är av tradition synonymt med ESK Hockeys cuper för de yngsta lagen. Och med nya ishallen kan ESK nu åter arrangera Stora Coop Cup i samma storlek som när uterinken fanns.

När nu den nya ishallen står klar kan man gå tillbaka till det gamla formatet och nu väntar en cupsäsong som går mot rekord i storlek. Med nya hallen har vi ju åter två rinkar att tillgå och med båda under tak är det så klart ännu bättre. Nu kan vi utveckla cuperna ytterligare, säger cupansvarig Håkan Hagman.

Mellan jul och nyår, närmare bestämt den 28-29 december, spelas cuperna för spelare födda 2005 och 2006 medan de för 2007 och 2008 spelas efter nyår, den 3-4 januari. Varje åldersklass avgörs under en cupdag.

Lagen spelar fem matcher var under en och samma dag, så det är mycket hockey för alla deltagare, säger Hagman.

Totalt väntas över 600 deltagare till dessa fyra cupdagar. Väger man in J18-cupen samt de tre cuper som planeras till våren för de äldre ungdomarna, som är lite större än de övriga, väntas närmare 1500 deltagare vara med in någon av cuperna och dessa tillsammans ligger på cirka 600 övernattningar.

Mer info om ESK cuper www.hockeycuper.se 

Notera att endast U13-cupen visas med matchhändelser (live) samt med poängligor. U12 och yngre följer Svenska Ishockeyförbundets regler vilket innebär att matchresultaten läggs in i efterhand och matchändelser/statistik visas ej.

För mer information om cuperna: Håkan Hagman 0739-736353.

 

Lämna ett svar