Stor underhållning när EHF vann!

Målvaktsspelet var lysande när EHF vann hemma mot SHK. Foto: Kent Lundqvist

Herrhandbollsjuniorerna i Enköpings HF och gästande Skogås HK svarade för en mycket underhållande match som hemmalaget tillslut vann med 26-18 (11-9).

Det kändes bra hela vägen och det var en trygg och avslappnad tillställning kan jag tycka, berättar tränare Rickard Bäcklin.

Det blev en öppen inledning av matchen mellan två spelande lag som bjöd på bra fart och tempo i matchen. Men den stora underhållningen stod hemmamålvakten Jonatan Manros för som då han under de inledande 5 minuterna svarade för tre raka frilägesräddningar av hög klass och han passar också på att ta en straff!

Det var trots det ändå 3-3 efter 10 minuter spelat då gästande SHK höll ett riktigt bra spel och motstånd, mycket tack vare en av matchens bäste spelare – Lukas Rylander som gav oss en hel del handbollsgodis med smarta avslut, genombrott, framspelningar och ett bra försvarsspel.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det var en riktigt bra spelare som satte oss på prov gång efter annan, medger Bäcklin.

Som tur är för EHF så är det ingen spelare som gör ett lag, även om det i långa stunder såg ut så. Hemmalaget spelar även dem riktigt bra stundtals och visar upp ett bra kollektiv spel som ger utdelning i form av 11-9 i halvtid.

Jesper Eklunds första mål i EHF tröjan. Foto: Kent Lundqvist

EHF byter målvakt till den andra halvleken och in kommer nu Hampus Wallin och han tar förtjänst fullt över den sista utposten. Hampus svarar direkt för ett några högklassiga räddningar, vid ett tillfälle gör han en trippelräddning och egentligen en fjärde också då tredje-returen fångas upp av en SHK spelare som gör övertramp!

Foto: Kent Lundqvist

Matchen står och väger med 20 minuter kvar att spela då det är 14-13 till hemmalaget, så här långt finns det syre kvar i gästernas Rylander. Då har Anton Lindblom kopplat på vinnarskallen och visar vem som är kung av Idrottshuset. Med ett fullständigt lysande spel ser han till att köra matchen med ett elakt försvarsspel och han gör 6 av 7 mål när det är 20-15 till EHF!

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett ryck som inte gästerna kunde hämta sig ifrån och hemmalaget kan tillslut springa hem den här matchen ganska enkelt och vinner med 8 bollar.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi fick det att lossna tillslut, men jag var heller aldrig riktigt orolig då känslan var att killarna hade bra koll och trampade till när det behövdes. Starkt att hålla ett så snabbt spelande lag på 18 mål, visar att killarna var med defensivt idag och våra målvakter var riktigt bra, kul också att ”Jeppe” (Jesper Eklund) fick göra sitt första mål i rödsvarta tröjan,  summerar Bäcklin.

Enköpings HF – Skogås HK 26-18 (11-9)

Målen,
EHF: Anton Lindblom 7, Filip Tapper 5, Alexander Dujlo 4, Mattias Johansson 3, Albin Sköld 2, William Klingvall 2, David Mellberg, Jesper Eklund, Max Rydstedt.

SHK: Lukas Rylander 10, Olle Lekberg 2, Ricky Landgraff 2, Anton Solvander, Moltas Watteus, Sebastian Fagerdahl, Oscar Landerholm.

Räddningar:
EHF: 20 (8) 52,6 %
SHK: 9 (4) 25,7 %

Spelarbetyg EHF:


Jonatan Manros/Hampus Wallin


Anton Lindblom


Filip Tapper

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar