Stor show av ”Leo” i derbyt på Korsängen!

Leonardo ”Leo” Scienza gjorde hattrick i derbyt. Foto: Kent Lundqvist

Det var stor show av Leonardo Scienza när Enköpings SK och Fanna BK drabbade samman i Upplandscupen.

Bäddat för spänning och underhållning på Korsängen när ESK spelade cupmatch hemma mot FBK. Det var dock två olika nivåer på lagen som gjorde entré. Gästande FBK mönstrade ett mycket starkt seniorlag uppblandat med ungdomar mot ett ESK som kom med ett ungt lag uppblandat med ett fåtal seniora spelare.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev en underhållande match under de första 45 minuterna. Under de första 10 minuterna var det lite av ett ställningskrig på planen där man kände lite på varandra.

Foto: Kent Lundqvist

Den första målchansen har FBK i den 11:e minuten då Michael Honorato slår ett bra inspel från vänsterkanten och en framstörtande Marcelo Eller vickar bollen precis utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Två minuter senare så skulle matchens första mål falla. Det var planens gigant – Leonardo ”Leo” Scienza som vann sin kamp centralt, rundade ESK-keepern Emil Pettersson och gjorde 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

ESK slet och jobbade i spelet utan boll och höll ihop det ganska bra mot ett FBK som var spelförande. Det skapades dock nästan inget offensivt där man kom till korta.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga 20 minuter spelat var det nära igen för gästerna. Det var ”Leo” som svarade för ett bra förarbete och satte snyggt in bollen i boxen där FBK hade en dubbelchans. Först var det Oliviera som missade och returen missade Dionisio Arcos.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa halvtimmen spelad så kommer hemmalagets bästa chans att kvittera i halvleken. Eric Johansson slår ett bra inlägg som Jonatan Åhlin kommer först på med pannan, men nicken stryker utsidan av stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

Halvleken ser ut att sluta med en 1-0 ledning för FBK, men då växlar ”Leo” upp och bäddar för nästa mål och efter bra spel gör Oliviera 0-2 och innan halvtidsvilan hinner ”Leo” själv med att göra 0-3 efter en soloprestation.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör ändå en ganska bra halvlek, men vi möter ett oerhört bra lag som gör det jobbigt för oss, konstaterar ESK-tränaren Daniel Ollert.

Det tar bara två minuter in i den andra halvleken innan det ringer igen. Efter ett snyggt väggspel med Oliviera kan ”Leo” fullborda sitt hattrick när han gör 0-4.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående skulle matchen punkteras. Den här gången svarar ”Leo” för ett snyggt förarbetet när han sätter in bollen på, nyligen inbytte, Pedro Eller som iskallt och snyggt chippar in 0-5 bakom Pettersson i ESK målet.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa timmen spelad så sticker ESK upp med ett av väldigt få anfall och man lyckas få sitt första avslut på mål. Det är Abed Ebrahim som har chansen mitt i boxen, men FBK-målvakten Matheus Ferreira Brandãu räddar.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle få en jättechans att reducera i matchen. I slutskedet så får Ismael Moussa en jättechans mitt i boxen, men Brandãu svarar för en högoktanig räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Innan den chansen så hade dock FBK utökat sin ledning till 6-0 genom Lucas Mendonca med pannan och Lucas Andrén fastställt slutresultatet till 0-7 på en tredje retur i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra genomförd match av alla killarna. Det är kul att se de yngre som får chansen att de tar den och visar framfötterna. Roligt såklart med gruppsegern, men det är inte det viktiga, berättar FBK-tränaren Kent Nyman.

– Tycker inte vi gr jobbet riktigt här i andra som vi gjorde i den första. Bjuder på lite för mycket för att jag skall vara nöjd med insatsen. De är otroligt skickliga i spelet och framför allt i omställningarna och då behöver man vara mer rädd om bollen och spela lite smartare än vad vi gjorde stundtals. En nyttig match för de här unga killarna som får känna på ett annat tempo och en annan hårdhet i spelet. Första 45 minuterna tar vi med oss från den här matchen, avslutar ESK-tränaren.

Enköpings SK – Fanna BK 0-7 (0-3)

Målen: 0-1 (13) Leonardo Scienza, 2-0 (40) Marcelo Oliviera, 3-0 (45) Leonardo Scienza, 4-0 (47) Leonardo Scienza, 5-0 (50) Pedro Eller, 6-0 (79) Lucas Mendonca, 7-0 (84) Lucas Andrén.

Spelarbetyg:


Leonardo Scienza FBK


Pedro Eller FBK


Michael Honorato FBK

Lämna ett svar