Stor show av Beata Olsson!

Beata Olsson här I ESK tröjan matchvinnare med fyra mål. Foto: Kent Lundqvist

Enköpingstjejen Beata Olsson hade stor show när Upplandslaget F01 vann kvalspelet mot Västmanland med 5-3 (3-2) då hon svarade för 4 av målen.

I söndags var det kvalspel för Upplandslaget F01 mot Västmanland om en plats i finalspelet av Kommunal Cup under 2018 och trakten var representerade med tre spelare: Beata Olsson IK Uppsala, Amanda Westerberg och Thelma Bakke Lindblom Fanna BK.

Alla tre spelarna är med i startelvan och Uppland tar omgående kommandot i matchen där Beata gör både 1-0 & 2-0 inom loppet av fyra minuter på ett kylslaget Lötens IP i Uppsala.  Västmanland svarar dock i den 26:e matchminuten då Moa Johansson reducerar till 1-2.

Med dryga halvtimmen spelad så dyker de båda målsprutorna upp igen, Beata gör 3-1 i den 33:e minuten och Moa svarar med att reducera till 2-3 i den 35:e, viket också är halvtidsresultat.

Västmanland får bra utdelning efter 8 minuter spelat av den andra halvleken då laget kvitterar Upplands ledning till 3-3 och återigen är det Moa som håller sig framme. Matchen står och väger när Upplands – Maria Westin (GUSK) kliver i handlingen och målskyttet då hon gör 4-3. Matchen skulle avgöras med 9 minuter kvar att spela då Beata gör sitt 4:a mål i matchen och fastställer slutresultatet till 5-3.

Matchen var stundtals bra och stundtals väldigt ostadig. Vi blev stressade varje gång Västmanland kvitterade och då dalade spelet. Jag är nöjd med min insats, men i andra halvlek kände jag mig inte riktigt lika delaktig, jag tog inte lika mycket löpningar – tror jag. En stark insats av laget allt som allt, säger fyramålsskytten Beata Olsson.

FK för Upplandslaget är ESK tränaren Lovisa Delby som såklart var nöjd med vinsten och avancemanget.

– Vi vann som sagt med 5-3 mot Västmanland och det är förstås riktigt roligt med avancemang till nästa del i cupen. (Spelas 26-28 januari på Bosön.) Jag kan inte påstå att segern var väntad men jag kände dock tidigt i matchen att vi hade ett visst spelövertag och var det något bättre laget. Vi inledde matchen med ett väl fungerande passningsspel och det fanns ett självförtroende i spelarna som vi tidigare saknat till viss del. Det tar ett tag att spela ihop dessa lag och jag tycker att spelarna nu börjar hitta rätt, kul. 

Hur gick det för traktens tjejer som var med tycker du?

Samtliga spelare från Enköpingstrakten gjorde mycket bra prestationer. Thelma är aktiv i sina löpningar och ofta spelbar. Tillsammans med Beata Olsson ställer de till det för motståndarna, där Thelma vid flertalet tillfällen kommer ner och möter boll som hon sedan vidare kan slå i djupet till löpande ytterfältare och forwardskollegan. Amanda Westerberg gör ett mycket bra jobb som ytterback och fick arbeta rejält för att förhindra duktiga fw att ta sig in bakom vår backlinje. Beata är rejäl i det hon gör och har utvecklat sitt avslut senaste halvåret. Det är än rappare och framförallt noggrannare placerat vilket leder till en hel del fina mål. Även Leonie Hohenthal från ESK var kallade men kunde tyvärr inte delta pga sjukdom, avslutar Lovisa.

Uppland – Västmanland 5-3 (3-2)

Målen: 1-0 (15) Beata Olsson, 2-0 (19) Beata Olsson, 2-1 (26) Moa Johansson, 3-1 (33) Beata Olsson, 3-2 (35) Moa Johansson, 3-3 (48) Moa Johansson, 4-3 (56) Maria Westin, 5-3 (71) Beata Olsson.

 

Lämna ett svar