Stor revanschlusta i EIBK!

EIBK herr anno 2018/18. Foto: Kent Lundqvist


Enköpings IBK som ramlade ur div.2 förra säsongen har laddat om för en ny säsong med en bra försäsong och är revanschsugna.

– Jo men försäsongen tycker jag har varit bra, det har varit högt tempo på träningarna och det känns som att det finns en viss revanschkänsla i grabbarna med tanke på den dåliga säsongen förra året, berättar tränare Andreas Olofsson.

Vad tror du om kommande säsong och hur kommer ni att klara er?

– 3an är en bra serie och det kommer vara många hårda matcher, men känslan är bra och målet är ju att hamna på övre halvan av tabellen. Jag tror att vi kommer få ha mer tid med bollen så det är den stora skillnaden mellan 2an och 3an. Sen är det ju grymt viktigt att starta serien bra för självförtroendet så det kan ju vara bra för oss att vi får spela hemma i Ilian dem tre första matcherna, var av två av dom är derby så det blir ju hårda matcher tidigt på säsongen.

Hur ser truppen ut?

– Vi är ca 30 spelare och 3 målvakter i år och vi kommer att spela i Div.3 och Div.5. Truppen till div.3 börjar att ta form, är inte riktigt klar än men det ser bra ut. Nya i truppen är Oscar Edbom center från LAIBC, Christoffer Lennartsson back från Fjärdhundra SK och Jacob Holmström center från Valbo, sen har målvakten Niklas Westerberg kommit tillbaka från ett uppehåll. Spelare vi har tappat är Kristoffer Österlund, Mathias Falkenborn, Jonas Lindell och Jesper Johansson.

Hur kommer traktens ”miniliga” i serien sluta?

– Jag tror att det kommer se ut så här: Enköpings IBK, Lokomotiv Grillby IBK, Lamadjurets AIBC.
Loket kommer vara jobbiga att möta och har många väldigt bra spelare, Lama hamnar på den platsen pga. att dom fick kvala sig kvar förra året och jag har inte hört att dem har fått några nya spelare än så det är bara det jag kan gå efter, avslutar Andreas.

Annons

Enköpings IBK premiärspelar hemma på lördag den 23/9 kl.14:00 mot IBF Roslagalliansen.

Övriga matcher och serie >>>

 

Lämna ett svar