Stök & bök när EHF vann.

Joel Eneroth-Ädel förgrundsfigur när EHF vann. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF vann programenligt bortamatchen mot tabelljumbon Norrköping IF i Herrtvåan.

Det var dock inte utan problem som EHF säkrade budgeterade poäng borta mot NIF.

– Stökig och lite små bökig och ett Norrköping som inte bjöd upp till någon vidare match, konstaterar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Det blev en ryckig matchbild i den första halvleken där EHF vänder underläge 1-3 till ledning med 6-3 för att sedan tappa till underläge 8-10 med dryga 20 minuter spelat av matchen. Det var ett tvåmålsunderläge som stod sig in i halvtidsvilan.

I den andra halvleken gör NIF omgående 14-11 och ser ut att ha kopplat ett litet grepp om händelserna. EHF hittar då ett bättre spel och kan gå ikapp och förbi till ledning med 19-16 med dryga 10 minuter spelat. Då åker EHF på tre raka utvisningar med ställningen 17-20 och ger NIF chansen att spela sex mot tre ett tag, men det klarar laget ut galant och när man spelar med fullt manskap igen så är det fortsatt ledning, men ”bara med 21-20.

Det fungerar som riktig tändvätska för EHF som nu gör det avgörandet rycket i matchen med knappa 12 minuter kvar av matchen. Man nollar hemmalaget och går fram till ledning med 26-21 och då återstår bara dryga sex minuter. EHF håller sedan undan och kan vinna med fem bollar.

– I första har vi lite svårt att lösa deras 5-1 försvar. Rättar till det i andra, spelar lite bredare men framför allt får vi till försvar & kontringsspelet. Vi löser även perioden med tre utvisade på ett bra sätt i andra och kan därefter spela av matchen. Två riktigt sköna poäng, myser EHF-tränaren.

Norrköping IF – Enköpings HF 23–28 (13-11)

Målskyttar,
NIF: Benjamin Jacobsson 9, Emil Eriksson 5, David Vänskä 2, Henric Fredriksson 2, Jonas Simonsson 2, Rasmus Renmark, Jesper Simonsson, Hugo Bayard.
EHF: Joel Eneroth Ädel 6, Anton Lindblom 5, Adam Skogäng 5, Filip Tapper 5, Erik Widén 4, Max Rydstadet 3.

Utvisningar: 3x2min – 4x2min
Publik: 76

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar