Stekhet drabbning i Bahcohallen.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK kan säkra en plats i AllEttan. ”vi har ett eget jobb att göra”

Mycket är ovisst gällande utgången i eftermiddag då ESK drabbar samman med Nyköping i Bahcohallen, men att det kommer bli en stekhet drabbning råder inga som helst tvivel. ESK har chansen vid vinst att säkra en plats i Allettan och Nyköping behöver poäng på kontot för att förbättra sin position inför fortsättningsserien.

ESK hade chansen under fredagskvällen att bli klara för spel i Allettan om Visby besegrat Vallentuna under ordinarie matchtid, men så blev det inte utan Visby vann på straffar.

– Självklart har vi följt fredagskvällens resultat, men det ändrar inget för oss. Vi fortsätter att jobba efter samma plan med förberedelser, vi har ett eget jobb att göra, säger en fokuserad ESK-tränare Robert Kimby.

Vad säger du om dagens motstånd och vad blir viktigt för ett positivt resultat?

– Vi vet att Nyköping är ett skickligt lag som är bra med pucken, vi kommer behöva göra en topp-prestation. Det blir som vanligt viktigt för oss med vår aggressivitet och värderingar kring linjerna!

Sagt om motståndet:
Ett lag som egentligen har kapacitet att vara med och hota om en Allettan plats, men har svajat betänkligt i sina prestationer under grundserien vilket bäddat för spel i fortsättningsserien. Har endast vunnit 1 match på bortais under ordinarie speltid.

Senaste mötet med SHC:
Förlust för ESK med 1-2 (0-0,0-2,1-0) borta.
Läs mer om den matchen här >>>

Truppen:
Åter i laget: Eric Berkerud, Wilmer Lindblad och Ludde Wallin.
På skadelistan: William Warging, Fredrik Lundin, Ludwig Ahlin.
Sjuk: Pontus Hagman
Burväktare: Simon S:t Cyr
.

Förutsättningarna:
ESK är klara för Allettan om man tar 1 poäng på de två återstående omgångarna av Hockeyettan, men kan också ta platsen vid två förluster om Vallentuna samtidigt förlorar poäng eller vid vinst i båda återstående matcherna inte tar in de 17 mål ESK har i försprång.

Matchfakta:
ESK Hockey vs Nyköping, Hockeyettan, omg.21.
16:00 i Bahcohallen.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar