Starkt reducerat BHC föll tungt.

Reducerat BHC blev ett lätt byte för RIF. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC förlorade ödesmatchen i Hockeytvåans 12:e omgång borta mot Rimbo IF.

Det blev ingen rolig historia för BHC som spelade borta mot RIF med endast 12 spelare + målvakter och behövde vinna för att chansen till fortsatt spel i div.2 skulle leva vidare. Den tog man inte! Hemmalaget kunde omgående ta kommandot i matchen med att göra 1-0 genom Jonathan Lundberg redan efter 1,10 spelat.

När sedan Pauls Hodzko gör 2-0 dryga två minuter senare är det rejäl uppförsbacke för BHC. Med dryga halva perioden spelad för man dock chansen att ta sig in i matchen igen då den gamle ESK spelaren Erik Öhrvall drar på sig en utvisning för RIF, men den chansen tar man inte och det är 2-0 inför den andra perioden.

Återigen så är BHC inte med när matchen går igång igen! Hemmalagets Anders Söderström kan utöka ledningen till 3-0 med 1,42 spelat. BHC gnuggar på och gör va dem kan, men när Johan Kristofferson gör 4-0 i spel fem mot fyra i slutskedet av mellanakten är matchen mer eller mindre avgjord.

I den tredje och sista perioden skulle BHC äntligen få hål på hemmakeepern Martin Olsson när Jonathan Backman gör 1-5 och innan matchen är slut så gör BHC ytterligare ett mål, men då är det försent och matchen slutar 6-2.

– Efter förutsättningarna gör vi det helt okej, tyvärr släpper vi in någon billig och inte får tillbaka någon billig. De som spelar krigar hela matchen igenom och det var kul att se, berättar BHC-tränaren Linus Lennerup.

Förlusten betyder nu att BHC är klara för spel i div.3 säsongen 2019/20.

Rimbo IF – Bålsta HC 6-2 (2-0,2-0,2-2)

Skott: 44-17 (20-7,14-3,10-7)

Målskyttar BHC: Jonathan Backman, Joakim Lundqvist

PIM: 12 (4:4:4) –  8 (1:4:2)
Publik: 90

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar