Starkt genrep av EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings svarade för ett starkt genrep inför stundande seriepremiär.

EIBK genrepade inför kommande seriespel borta mot div.2 laget IBK Sala på bortaplan och man gjorde det med bravur. Redan i den första perioden kopplad Enköpingstjejerna greppet om matchen med att göra 3-1 på hemmalaget.

I mellanakten fortsatte EIBK att jobba på och är laget som hela tiden är spelförande. Det är också mer eller mindre avgjort efter den andra perioden då det är ledning med hela 6-2.

– Dom två första perioderna var det vi som hade mer boll och skapa lägena, med lite mer skärpa i avsluten så skulle vi ha gjort 2-3 mål till, menar EIBK-tränaren Johan Lindh.

EIBK som kom till start med reducerat lag mattades en smula i den tredje och sista perioden, men höll ändå spelet på en bra nivå och kunde avsluta matchen med att göra 2-0 på hemmalaget.

– I tredje märktes det att vi bara var 10:e utespelare, vi orkade inte riktigt i anfallsspelet. Dock så gjorde vi en jättebra försvars insatts och lät dom inte komma in i farliga lägen. Fokuset vi hade innan matchen var att ta bort insläppta målen från målområdet som vi i tidigare matcher har haft problem med. Denna match släpper vi till ett sådant och bara två totalt så det var jättebra, avslutar Lindh.

IBK Sala – Enköpings IBK 2-8 (1-3,1-3,0-2)

Målskyttar: Louise andersson 5, Julia Brundell 2, Linnea Lindberg.

Lämna ett svar