Stark premiär av ESK!

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: ESK F16/17 fick en smakstart på matchsäsongen med en övertygande seger hemma mot Sunnersta AIF.

– En bra start såklart och vi vinner rättvist en match som vi har bra koll på i 90 minuter, säger ESK-tränaren Andreas Eriksson.

Det var också ESK som öppnade matchen starkast och kommer i våg efter våg av anfall, men det är en smula ensidigt då det mesta går ut på höger kanten och Klara Friberg.

Foto: Kent Lundqvist

Det skapas en del chanser att ta ledningen under de första 10 minuterna. På en högerhörna i den 4:e minuten så får Alva Renman en chans mitt i boxen, men avslutet går över.

Foto: Kent Lundqvist

I den 10:e matchminuten så är gästande SAIF på offensiv planhalva och kan vinna boll och rulla in ett ganska ologiskt 0-1 mål genom Herta Ahlgren.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skakar av sig baklängesmålet och fortsätter att föra matchen och skapar en hel hög med bra chanser att kvittera, men det skulle ta till den 40 minuten innan den kommer. Då är det nyss inbytte Emma Jansson som håller sig framme på en retur och trycker in 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Omgående så snappar Elsa Källman, som flyttats in central på mittfältet, påpassligt upp en boll centralt och tar ett långskott som går i mål till rättvisa 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

På stopptid av den första halvleken så är det nära igen. Den här gången är det Alva Wilhelmsson som svarar för en bollstöld och ser att gästernas målvakt Vilma Öberg Söderqvist är långt ute, men avslutet går precis utanför stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en okey första halvlek och får ganska bra respons på en del ommöbleringar i laget och ett par byten. Ledningen känns rättvis, menar Eriksson.

I den andra halvlekens inledning är det mer eller mindre spel mot ett mål och Gloric Onyeukwu Smith har tre bra chanser att stänga matchen, men Öberg Söderqvist fredar sitt mål förtjänstfullt.

Foto: Kent Lundqvist

I stället så kommer 2-2 på en straff 10 minuter in i halvleken där Ahlgren är bombsäker från straffpunkten när hon överlistar hemmakeepern – Linnea Danell.

Spelmässigt så är det klar hemmadominans och det skapas fortsatt chans på chans att återta ledningen. Tillslut så skulle också utdelningen komma. I den 65:e minuten så kommer Friberg i ett bra läge och hon är klinisk i avslutet när hon gör 3-2.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma mer från ESK som stänger matchen med kvarten kvar att spela. Wilhelmsson vinner en andra boll på en högerhörna och sätter den till Friberg som slår ett perfekt inspel som Sanne Timmerman kan trycka in till 4-2.

Foto: Kent Lundqvist

I den 80:e minuten så kommer SAIF i ett av få anfall i den andra halvleken och Ahlgren tar sig igenom, men Danell kommer ut perfekt och ser till att hon får lite tid på sig och avslutet går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Innan matchen är slut så fastställer Jansson slutresultatet till 5-2 där hon får en bra boll i djupet av Alice Lindberg och iskallt sätter bollen i mål.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag kände mig ganska lugn hela matchen och segern kändes stabil och rättvis. Vi har en del kvar att jobba med i spelet där vi idag kanske inte hade det rätta tålamodet i spelet med boll och sökta allt för tidigt och ofta ett spel ut på vår höger kant, avslutar ESK-tränaren.

Enköpings SK – Sunnersta AIF 5-2 (2-1)

Målen: 0-1 (10) Herta Ahlgren, 1-1 (40) Emma Jansson, 2-1 (42) Elsa Källman, 2-2 (55) Herta Ahlgren, 3-2 (65) Klara Friberg, 4-2 (75) Sanne Timmerman, 5-2 (80) Emma Jansson.

Spelarbetyg ESK:


Klara Friberg


Elsa Källman


Lisa Faber/Alice Lindberg

Lämna ett svar