Stark inledning på matchandet för ESK Hockey!

ESK föll med flaggan i topp. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey stod upp och gjorde en bra första träningsmatch för säsongen trots förlust borta mot ett bra Huddinge IK.

ESK startar dock trevande och har stora problem inledningsvis med hemmalagets höga press. Efter dryga fem minuter spelat så hittar man dock lösningar på detta och får igång ett bra eget spel med puck.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle också göra att i den 6:e matchminuten skapar ESK ett bra tryck på hemmalaget. Första chansen har Rasmus Hedin då han bryter in på mål från högerkanten, men HIK målvakten Pontus Eltonius räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Pucken blir kvar i offensivzon och HIK tvingas dra på sig en utvisning. Det tar ESK 19 sekunder att göra 0-1 då Daniel Andersson hittar Hampus Wallin som överlistar Eltonius.

Foto: Kent Lundqvist

Kort där efter är det nära igen då Erik Berkerud får fritt läge, men Eltonius räddar denna gång. Hemmalaget har svårt att hitta in på mål vilket gör att många av deras avslut kommer från bekvämt avstånd och i svåra lägen, matchen igenom.

Foto: Kent Lundqvist

Med 12,42 studsar dock ett sådant skott på ESK keepern Simon S:t Cyr och i högen av spelare framför mål trycker Oscar Bergkvist in en andraretur till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Avslutningen av perioden blir svettig för ESK som drar på sig dubbla utvisningar, men med bra 4 mot 5 spel klarar laget ut det hela. Tyvärr så får man med sig en ny utvisning in i mellanakten i sista sekunden av perioden.

– Bortsett från inledningen av perioden är den bra och vi står upp som vi skall defensivt och skapar en hel del offensivt, berömmer ESK-tränaren Robert Kimby.

Mellanakten rycks sönder av utvisningar och det blir ingen bra period. Trots det så faller inga mål i denna period.

Foto: Kent Lundqvist

Närmast var William Warging som fick ett friläge efter att ha slitit sig loss från sin bevakare, men när ha skulle gå på avslut blåser domaren för en dubbelutvisning? Grattis HIK säger vi om det.

Foto: Kent Lundqvist

– Ingen bra period alls, den rycks sönder av alla utvisningar – tyvärr, medger Kimby.

Återigen så startar ESK perioden svagt och hemmalaget kan ta ledningen redan efter 1,06. Johannes Yucel tar skott och returen fiskar Jacob Lundin upp och rakar in 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

ESK visar att dem är starka och lagt en bra barmarks period bakom sig då laget flyttar fram spelet. I den 48:e matchminuten skapar ESK 3-4 klara chanser att kvittera, den bästa har Simon Cederborg friställd framför målet av Niklas Rigelius, men Eltonius gör en strålande parad – igen.

Foto: Kent Lundqvist

I stället för en kvittering i det skedet av matchen så kommer en kontring av hemmalaget där Oliver Kandergård snyggt styr in 3-1 bakom S:t Cyr.

Foto: Kent Lundqvist

ESK avslutar matchen starkt och borde nog att petat in någon puck till, sett till dem chanser laget skapar, men så blir det inte och ESK får inteckna en förlust.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi borde gjort något mål till med tanke på att vi skapar så klara chanser. Det är ett bra lag vi möter och dem kommer med all säkerhet att vara ett topplag under säsongen. Vi kvitterar ut att vi är bra med även om vi har mycket att slipa på vad det gäller detaljer i båda det defensiva och offensiva spelet, summerar en inte allt för missnöjd ESK-tränare.

Huddinge IK – ESK Hockey  3-1 (1-1,0-0,2-0)

Skott: 32-30 (11-8,11-11,10-11)

Period 1: 0-1 (6,20) Hampus Wallin, 1-1 (12:42) Oscar Bergkvist,
Period 3: 2-1 (41,06) Jacob Lundin, 3-1 (49:30) Oliver Kandergård.

Utvisningsminuter: 12-10 (2-6,10-2,0-0)

Spelarbetyg ESK:


Niclas Rigelius


Mathias Johansson


Robin Nilsson

Kommande träningsmatcher för ESK:
24/8 19:00 Väsby hemma
26/8 16:00 Gripen hemma
29/8 19:00 Arboga borta
2/9   19:00 Gripen borta
5/9   19:00 Arboga hemma
7/9   19:00 Lindlöven borta

 

Lämna ett svar