Stark inledning av Sagström!

Bild: Privat

LPGA Golf: Madelene Sagström och övriga Svenskor fick en bra start på årets första major – ANA-Inspiration.

Sagström, Anna Nordqvist, Pernilla Lindberg, Dani Holmqvist och Linnea Ström gick ut mot övriga världseliten på Mission Hills Country Club & Dinah Shore Tournament Course för att göra upp om segern i ANA-Inspirations 50 års jubileum.

Det blev en bra dag för svenskorna under den första rundan där 4 av 5 är på par eller bättre. För Sagström så startade det stabilt. Hon gick ut på hål 10:e och radade upp par efter par fram till det var dags för hål 6 för dagen. Då darrade Sagström till ordentligt och gör nu bogey-par-bogey och bogey.

Det ser illa ut för Enköpingstjejen som vänder hemåt med +3 på scoren och det är en brant uppförsbacke. En bra birdie på dagens 10:e hål vänder på hela rundan. Nu hittar Sagström rytmen igen och attackerar mer i spelet vilket ger resultat.

Hon avslutar förta rundan med att rulla i tre bra birdies och fem par vilket ger -1 på scoren och nu är det toppkänning inför den andra rundan.

Leder tävlingen gör Thailändska Patty Tavatanakit med -6 och bara två slag bakom är Anna Nordqvist på en delad 4:e plats.

Övriga svenskor: Anna Nordqvist -4, Dani Holmqvist -2, Pernilla Lindberg E, Linnea Ström +3.

Lämna ett svar