Spelet på plats men det studsade fel!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF hade allt utom marginalerna med sig i hemmamatchen mot Tierps IF i Damtrean.

Det började inget vidare när lagen samlades och Björkvallen var nyklippt, men okritad. Motståndarna och domarna godkände givetvis inte spel. Fick börja jaga ny plan och fick tillgång till futurum konstgräs.

Första halvlekens första halvtimme var HFF väldigt passiva och lät gästerna slå långt och hota på djupet.

– Vi kom till korta i närkampsspelet mot långa starka Tierptjejer. Dom gör 1-0 på hörna, men som är ca 1,90 lång axlar in bollen (Linnéa Evertsson), berättar HFF-tränaren Janne Petersson.

Sista kvarten så höjer HFF nivån i spelet och kommer upp lite högre i plan och tar för sig bättre, men resultatet står sig in i halvtidsvilan.

I andra halvlek möblerar HFF om och satsar på en 3-backlinje och tre forwards och skapar tryck.

– Vi får en väldigt bra målchans, men bollen studsar ifrån målvakten som ändå hinner ut och plockar upp den. Vi fortsätter trycka på, men har svårt att skapa riktiga målchanser och fastnar utanför straffområdet.

Tierp börjar lyfta långt igen och vaskar fram en ny fast situation vilket resulterar i 2-0 av samma långa spelare i Linnéa Evertsson.

– Vi fortsätter försöka jobba oss ikapp, men istället kontrar dom in 3-0 och luften går ur oss helt. Nu har vi en väldigt tuff uppgift framför oss om vi skall säkra nytt kontrakt. Hoppas att skadade spelare och halvskadade kan komma tillbaka så vi kan få tillbaka stabiliteten och kan få lite mer alternativ framöver. Nu är det bara hårt jobb på träning och matcher som gäller, avslutar HFF-tränaren.

Håbo FF – Tierp IF 0-3 (0-1)

Målen: 0-1 (14) Linnéa Evertsson, 0-2 (57) Linnéa Evertsson l, 0-3 (89) Natalie Nordman.

Punlik:60

Lämna ett svar