Spelet i första perioden gick på kryckor!

Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK svarade för en mycket svag inledning på hemmamatchen mot Rasbo IK och det kostade poäng i Herrtvåan.

Loket var inte alls på spåret när hemmamatchen mot RIK drog igång. Under de första 10 minuterna grusades chanserna att ta poäng rejält. En blixtrande kombination mot ett passivt hemmalag avslutas med att Emil Windahl gör 0-1 och under loppet av 5 sekunder så gör bröderna Robin och Rasmus Grönvik 0-2 och 0-3.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev en smula bättre under den sista 10 minuterna av första perioden, men det var åt skogen för få spelare som med bollen tog några som helst initiativ. Bara Tobias Metzner tog och lyckades vilket gav de chanser Loket hade i perioden.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi är inte alls med i början av matchen där en hel del individuella misstag kostar oss 0-3, konstaterar Lokets tränare Peter Kokocha.

I mellanakten så blev det avsevärt mycket bättre på alla händer i hemmalaget. Det gav också ganska omgående resultat då Kalle Nissén får bollen på vänsterkanten efter bra spel och han skickar upp en projektil i krysset till 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

Loket ligger sedan på för mer och det skapas chanser. Där Rickard Posta har en jättechans, men gästernas burväktare – Mattias Brännkärr räddar och samma visa när Thomas Kock friställer Jonatan Hillerstig.

Foto: Kent Lundqvist

Mitt i hemmalagets press och jakt på ytterligare reducering så kommer i stället en blixtrande kontring och 1-4 genom Viktor Johansson.

Foto: Kent Lundqvist

– En bättre period där allt fler spelare deltar i det offensiva spelet och skapar chanser, men vi borde gjort fler mål, menar Kokocha.

I den tredje och sista perioden så öppnar Loket starkt. Metzner hittar en fristående Johan Alveus som redan efter 25 spelat trycker in 2-4 och nu var det match igen.

Foto: Kent Lundqvist

Loket trycker på och jag ytterligare reducering, men den där riktiga vilja och skärpan i avsluten gäckar hemmalaget. Närmast är Daniel Pärnebjörk med en boll i ribban.

Foto: Kent Lundqvist

När Loket sedan lyfter sin målvakt – Emil Ekström för att spela fem mot fem i slutskedet då man hade en spelare på botbänken så avgöra gästerna med att göra två mål i öppen kasse.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är svårt att vinna matcher om man ”bara” gör två mål. Vi får en smakstart här i sista perioden när Johan gör 2-4 tidigt, men känslan var att RIK höjde sig efter det och vi fick det jobbigt. Riktigt surt att förlora matcher, men vi kommer igen, avslutar Kokocha.

Lokomotiv Grillby IBK – Rasbo IK 2-6 (0-3,1-1,1-2)

Skott: 21-21 (6-9,10-6,5-6)

Målen,
Period 1: 0-1 (04:24) Emil Windahl, 0-2 (09:59) Robin Grönvik, 0-3 (10:04) Rasmus Grönvik.
Period 2: 1-3 (25:19) Kalle Nissén, 1-4 (31:50) Viktor Johansson.
Period 3: 2-4 (40:25) Johan Alveus, 2-5 (59:35) Robin Grönvik, 2-6 (59:47) Viktor Lundqvist.

Utvisningar: 1x2min – 0x2min

Herrtvåan >>>

Lämna ett svar