Spela på lokala ligor

Bild från >>>

För den som gillar att spela på matcher så finns det många platser att göra detta på. Oftast går det att spela på lokala kiosken via svenska spel och ATG, men om man inte riktigt vill röra sig ur huset går det förstås också att spela online.

Det kommer att bli mycket tryggare att spela både i fysiska butiker och via nätet från och med den 1:a Januari 2019 när den nya svenska spellicensen träder i kraft.

De absolut största sajterna online erbjuder i skrivande stund spel på Allsvenskan, men även i vissa fall division två och tre. Men för de flesta nya casinon som erbjuder betting är det förstås aktuellt med högsta ligorna i sitt utbud. Men när den svenska spellicensen kommer så leder det i sin tur till att spelmonopolet försvinner. Det kommer se till att bra många fler bolag får möjligheten att öppna upp för spel och betting på lokala ligor, vilket skulle kunna betyda att lokalsporten kommer få mer sponsorer.

ATG har redan påbörjat förändringen

Inför en tryggare spelmarknad så är det många förändringar som kommer ske, först och främst så kommer en spelgräns att bli obligatorisk för alla spelare. Dessutom så ska både nätbaserade bolag och fysiska butiker kopplas ihop och ha ett system som ser till att man aldrig kan spela för mer än man har råd med.

Från och med Måndag den 24:e kommer ATG att börja implementera de uppdaterade reglerna, och man kan nog vänta sig att många spelbolag kommer att följa rätt tätt inpå. Då kommer det att inkludera betting på fotboll, hockey, golf och de andra sporterna som regelbundet rapporteras om.

Att betta online är lika enkelt som 1 x 2

Det är många som gillar att betta på sport, och många har av tradition lagt stryktipset varje vecka i åratal. Det är egentligen ingen stor skillnad på att betta på nätet i jämförelse med att lämna in tipset, men när man gör det på nätet kan man mer bekvämt lägga en rad på en match som intresserar istället för alla 13 som i Stryktipset! Självklart kan man även kombinera flera matcher för att nå upp i ett högre vinstbelopp, men då gäller det förstås att alla matcher sitter som det ska.

När man bettar online ser det ungefär likadant ut som på stryktipset. En väldigt generell 1×2 tabell där man till och med ser varje individuellt odds, per match och sedan ett sammanlagt. Till exempel kommer en match med 1 som har odds 4 att betala ut mer än samma match där 2 istället har odds 1.05. Det blir istället ett så kallat säkert bet.

När nya licensen träder i kraft kommer behovet för Svenska Spel och stryktipset inte riktigt att vara som idag eftersom just online sajter också kommer att bidra till ligorna via skatt och även eventuell sponsring. Det kan verkligen leda till att allt fler börjar lägga sina rader via nätet, och att det är så pass enkelt som det är gör det förstås lite mer attraktivt. Dessutom blir det lättare att hänga med våra emigrerade spelare i deras resa.

 

 

 

4 Responses to Spela på lokala ligor

Lämna ett svar