Spel tidigast i Juni!

Foto: Kent Lundqvist

Rugbyn har tagit ett beslut klubbarna får vänta med spel till tidigast juni 2020.

Tävlingskommittén och förbundsstyrelsen har i samråd med Landslagskommittén fattat ett beslut i rådande Coronavirustider att under april och maj månad ställa in alla träningsmatcher, turneringar och serieomgångar vilka kommer att flyttas till nya datum. Anledningen är för att minska risken för smittspridning i Sverige.

Under onsdagen kom också nya rekommendationer från RF som ligger i linje med beslutet.

Länk till RF  >>>

Seriestarten för vårsäsongen är planerad till att starta efter 1/6 och då kommer det att bli 7´s spel för Dam/Herr, omgång i Herrallsvenskan, omgång i Herr Div. 1 Norr/Syd och Herr Div. 2. 

Vi förstår mycket väl att det kommer att kännas svårt att ställa in alla matcher då många har tränat/jobbat hårt och sett fram emot att börja spela nu när rugbysäsongen skulle ha startat den 2/5 men läget är extraordinärt och då krävs det att vi tar till extraordinära åtgärder. Det bästa vi kan göra nu, både för oss och samhället, är att minimera risken att sprida viruset vidare, säger man på förbundet.

Tävlingskommittén kommer inte att bevilja några speltillstånd för att spel utomlands, vilket gäller både spelare och lag, under april och maj månad.

 

Lämna ett svar