Spännande lottning för EHF!

Foto: Kent Lundqvist

Handboll: EHF ställs mot kvalificerat motstånd i Svenska Cupen 2021.

Det blir Karlskrona (2:a i Herrallsvenskan), Ystad IF (Elitserien 2020) och Varberg (Elitserien 2020) som står för motståndet i gruppspelet av Svenska Cupen och det blir en tuff nöt att knäcka alla tre lagen.

– Den är jättetuff, såklart. Men samtidigt så förfogar vi över en grupp spelare som verkar älska sina utmaningar, och gärna jobbar hårt för att ta sig till dem! Två lag från Ligan (ifjol), varav det ena spelar Europacup-final inom kort (Ystad), och ett från Allsvenskan som kvalade uppåt (och som dessutom har en coach som känner oss väl), berättar EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

Vad säger du om lottningen?

– Vi är såklart oerhört glada och stolta att få chansen; och då kan vi lika gärna få möta kvalitet när vi nu får testa att flyga för en stund. Vi har ju inte spelat sen oktober och där har alla tre dessa gäng en klar fördel på oss. Eller så har vi vilat gynnsamt och tränat fram formen? Rimligtvis är det tre stentuffa matcher för oss, men vi gillar att attackera och ska absolut ge detta en chans, och samtidigt tillskansa oss alla läropengar möjligt!

Lottningen ser ut att bli till er fördel.

– Vi har två hemmamatcher också, det är aldrig ofördelaktigt, och förhoppningsvis kanske vår fantastiska publik och arr. -grupp kan få skapa, minst, ett par fester hemma i borgen, givet ett gynnsamt smittläge. Vi längtar till det, och saknar dem, avslutar EHF-tränaren.

Lämna ett svar