Sömnpiller när EHF vann!

Foto: Kent Lundqvist

F19 i Enköpings HF behövde inte vara speciellt bra för att vinna hemma mot ett svagt Sollentuna HK.

– Det var segt idag mot ett lag som inte ville hålla något tempo alls, men det ville inte vi heller tydligen, medger EHF-tränaren Thomas Maurd.

Det var ändå EHF som var det bättre laget från start till mål, men det dröjer till dryga 13 minuter spelat innan hemmalaget kan göra ett betydande ryck.  På två minuter gör EHF 4-0 på SHK och det är ledning med 10-4.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir sedan grus i maskineriet, eller gick det för lätt och spelarna tappade fokus. När lagen går till halvtidsvila är det ”bara” 14-10.

Foto: Kent Lundqvist

– Svårt att säga, men vi tappar och avslutar halvleken ganska svagt, medger Maurd.

Det får man med sig in i inledningen av den andra halvleken som blir rent ut sagt dålig. Bortkastade bollar blandat med tekniska fel ger 18-13 med knappa 10 minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Då sprattlar EHF till. Hemmalaget unnar sig lyxen att jobba en smula defensivt och hjälper sin målvakt Linda Glarke som då tackar med att rädda straff och stänga butiken under en sekvens på dryga fyra minuter.

Foto: Kent Lundqvist

Det gav också fart på kontringarna och en av få spelare som sprang i matchen – Lovisa Wigh kunde trycka in ett par bollar och det var plötsligt 24-15.

Foto: Kent Lundqvist

Nu skall väl EHF springa hem den här matchen? Icke, Man somnar om och SHK kan göra 3-0 och det var lite darr i matchen igen. EHF är dock så mycket bättre handbollsspelare i grunden så man klarar ut det hela och vinner med 7 bollar.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi borde tagit chansen att göra denna match bättre och mer till vår fördel gällande målskillnad om kan komma att avgöra vem som vinner serien. Vi tog alla poäng, det var det viktiga, men vi kan också konstatera att vi behöver bli bättre på att springa handboll i sådana här matcher, summerar Maurd som ger Wigh och Matilda Sköld beröm för sina insatser i matchen.

Enköpings HF – Sollentuna HK 26-19 (14-10)

Målskyttar EHF: Lovisa Wigh 6, Tilda Karlberg 4, Vendela Tapper 4, Kajsa Pihl 3, Alice Askebro 2, Ronja Lundahl 2, Mathilda Sköld 2, Agnes Landström 2, Elin Blom.

Utvisningar: 3x2min – 2x2min
Publik:
30

Spelarbetyg:

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar