Södra Trögds IK till kvartsfinal i Cupen!

Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK gick segrande ur striden borta mot div.6 laget Roslagsbro IF och är klara för kvartsfinal i Cupen.

STIK fick en bra inledning på åttondelsfinalen av Upplandscupen borta mot RIF. Redan i den 8:e matchminuten spelar Andreas Johansson fram Simon Tapper som gör 0-1. Det skulle komma mer. Johansson tar i den 25:e minuten en bra djupledslöpning och hittar fram till Patrik Cederlöv som är skoningslös när han trycker in 0-2.

Hemmalaget var ingalunda ofarliga, men reduceringen till 1-2 med dryga halvtimmen spelad får tillskrivas slarv av STIK. Ordningen skulle dock återställas innan halvtidsvilan då Tapper vinner sin kamp och hittar Abdikadir Noor Osman som gör 1-3.

Den andra halvleken på Vårlyckans konstgräs skulle komma att bli spännande tillslut. Efter dryga 20 minuter spelat väljer hemmalaget att ta sin bonusstraff och det är reducerat till 2-3. STIK kan dock hålla undan och är därmed klar för kvartsfinal där laget ställs mot vinnaren mellan Rådmansö SK (tabelletta div.5) & Månkarbo IF (div.4).

– En kul match som levde hela vägen in till slutsignalen. Dem var betydligt bättre än vad jag trott innan och stod för bättre motstånd än flertalet lag i vår serie. Skönt att vi kan hålla undan och vinna, alltid kul att spela i cupformat och nu ser vi framemot nästa uppdrag i Cupen som blir på hemmaplan, berättar STIK-tränaren Ronny Pfriem.

Roslagsbro IF – Södra Trögds IK 2-3 (1-3)

Målskyttar STIK: Simon Tapper, Patrik Cederlöv, Abdikadir Noor Osman.

Publik: 40.

Lämna ett svar