Södra Trögds IK studsade tillbaka!

Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK svarade för en riktigt bra prestation när laget bortavann mot tabelltvåan Skuttunge SK i herrfemman.

Efter debaclet hemma på Trögdsvallen i förra omgången mot Börje SK jackade STIK upp och gjorde en mycket bra match borta mot topplaget SSK.

– Vi har bra kontroll på den här matchen i 90 minuter, menar tränare Nicklas Hallgren.

STIK tar också ledningen med 1-0 genom Mattias Lantz. Det glädjen skulle dock bli ganska kortvarig då hemmalaget tilldöms en tveksam straff och kvitterar till 1-1. Det var inget som nedslog STIK som omgående satte full fart offensivt och Simon Tapper gör 1-2 vilket sett till spelet är rättvist i halvtid.

I den andra halvleken är det fortsatt STIK som för matchen, men hemmalaget lyckas ändå att hitta fram och  under den första kvarten och kvitterar till 2-2.

– Jag kände mig ändå inte orolig då vi hade koll på händelserna och känslan var att det skulle ordna sig, menar Nicklas.

Det var en känsla som kom att stämma med matchutvecklingen för STIK återtar ledningen då målvakten Markus Hedström gör 2-3 på en straff. Sedan var det ingen fråga vart segern skulle gå då STIK var det bättre laget.

– Det var bara vi under sista halvtimmen då hemmalaget tog helt slut. Dem försökte spel in bollar bakom vår backlinje men det var aldrig någon fara. Istället gör vi rättvist 2-4 genom Joachim Gustafson. En bra match helt enkelt, summerar Nicklas.

Skuttunge SK – Södra Trögds IK 2-4 (1-2)

Målskyttar STIK: Mattias Lantz, Simon Tapper, Markus Hedström, Joachim Gustafson.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar