Södra Trögds IK studsade tillbaka!

Simon Tapper stod bakom det mesta och det bästa offensivt i STIK. Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK studsade tillbaka efter derbyförlusten och vann komfortabelt hemma mot FC Bälinge City i herrfemmans 19:e omgång.

STIK avgjorde hemmamatchen mot City på dryga 45 minuter.

– Det här var bra för alla inblandade med en seger och att vi studsade tillbaka, medger STIK-tränaren Ronny Pfriem.

I den 13:e minuten kopplar STIK greppet om matchen då William Jernberg knorrar in 1-0 för hemmalaget. Sedan rinner det på och Simon Tapper som straffar ett svagt agerande i City med dryga halvtimmen spelad. Det skulle falla ett mål till i den första halvleken. Det är Tapper som jobbar fram bollen till Andreas Johansson som gör 3-0 några minuter före halvtidsvilan.

– EN riktigt bra första halvlek där vi får ett kvitto på att vi börjar hitta mer rätt som ett spelande lag, berömmer Pfriem.

STIK stänger matchen redan in den första minuten av den andra halvleken. Återigen är det Tapper som står för förarbetet och nu är det Sebastian Pettersson som hittar rätt bakom Adam Karlsson i City målet.

STIK slappnar sedan av en smula och låter City får tröstmål två gånger och men tar hem tre programenliga poäng hemma på Trögdsvallen.

– En smakstart på den andra halvleken avgör matchen. Sedan gör vi ganska många byten och tappar naturligt lite av rytmen i spelet och det gör att matchbilden jämnar ut sig. Det var ju inte så att man blev orolig för jag tycker vi hade ra koll på matchen även fortsättningsvis och vinner helt rättvist, avslutar Pfriem.

Södra Trögds IK – FC Bälinge City 4-2 (3-0)

Målen: 1-0 (13) William Jernberg. 2-0 (32) Simon Tapper, 3-0 (42) Andreas Johansson, 4-0 (46) Sebastian Pettersson, 4-2 (59) Adam Simonsson, 4-2 (62) Daniel Fernberg.

Varningar: 0-1
Publik: 70

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar