Södra Trögds IK öppnad med vinst!

Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK vann första omgången av Upplands Cupen hemma mot FC Kraftleden.

På ett snöigt Korsängen blev det trevande spel från båda lagen inledningsvis. Den första riktiga chansen hade gästerna, men räddades upp i det avgörande skedet av hemma-defensiven.

Det skulle falla ett mål i den första halvleken och det är hemmalaget som tar ledningen. Robin Eriksson står för förarbetet och Lucas Jannerstig som kan göra 1-0 för STIK. Gästande Kraftleden som har två bonusstraffar missade sin första efter ett avslut som gick högt över.

I den andra halvleken så tar gästerna sin andra bonusstraff med 13 minuter spelat och den sätter Jesper Forell till 1-1. Det blir mer och mer STIK på planen och med 11 minuter kvar kommer också ett avgörande 2-1 mål där Eriksson återigen står för förarbetet och Henrik Jowilin kan sprinta ifrån sin bevakare och överlista gästernas keeper-Max Wallin.

Det skulle falla ett mål till i matchen och då är det Jowilin som står för förarbetet och Simon Tapper fastställer slutresultatet till 3-1.

– Med tanke på de svåra väderförhållanden gjorde vi en klart godkänd insats. Vi vinner matchen genom att vi kan hålla uppe ett högre tempo än Kraftleden matchen igenom, konstaterar STIK-tränaren Alexander Pettersson.

Södra Trögds IK – FC Kraftleden 3-1 (1-0)

Mål, 1-0 (29) Lucas Jannerstig, 1-1 (58) Jesper Forell, 2-1 (79) Henrik Jowilin, 3-1 (87) Simon Tapper.

Varningar: 1-0
Publik: 15

 

2 Responses to Södra Trögds IK öppnad med vinst!

Lämna ett svar