Södra Trögds IK fortsatt med i toppstriden!

Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK är fortsatt med i toppstriden av herrfemman efter en programenlig seger hemma mot bottenlaget IK Hinden.

Det blev ingen stor match på Trögdsvallen när STIK tog emot IKH, men det var heller inget snack om saken vart segern skulle gå. Redan efter 5 minuter spelat gör Simon Tapper enkelt för hemmalaget och när Abdi Noor Osman utökar till 2-0 i den 9:e matchminuten var fråga istället hur stora siffrorna skulle bli?

Foto: Kent Lundqvist

STIK blev sedan en smula övermodiga för nu var man riktigt målsugna och tappade organisationen defensivt.

– Vi fick en bra start, men hade sedan inledningsvis stora problem med deras långa spel bakom vår backlinje, menar tränare Ronny Pfriem.

Visst var det så. I den 12:e minuten gav det också utdelning då hemmalaget tappade bort gästernas bäste spelare – Joakim Pettersson som rann igenom och gjorde 1-2 bakom en utlämnad Markus Hedström i STIK målet.

STIK samlar sig sedan en stund och flyttar boll som man skall och då kommer gästerna tillkorta. Det skulle också resultera i den 26:e matchminuten då Abdi nickskarvar ett inlägg till en fristående Emanuel Granholm som kan trycka in 3-1 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det målet tappar STIK linjerna i spelt igen och det blir en massa kladdande med bollen och gästerna kan ställa om farligt. Det är också nära reducering två gånger om, men Hedström i hemmamålet svarar för ett par högoktaniga frilägesräddningar och vi går till halvtidsvila med 3-1 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi spelar naivt och med för dåligt tempo där vi är omständlig med boll och faller inte av som vi skall defensivt mot deras långa spel, menar STIK-tränaren.

I halvtid så löser hemmalaget problemet och monterar ned gästernas långa spel. Det gör att STIK nu får ett stort spelövertag och bara under de första 10 minuterna så har laget 3-4 kvalificerade målchanser, men lyckas inte överlista gästernas målvakt – Erik Bergström.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna lyckas hota STIK vid ett tillfälle i andra halvlek under ordinarie matchtid och då med två distansskott av Andreas Isén och Anders Mattsson, men Hedström räddar det ena avslutet och det andra går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

I den 66:e minuten är det nära igen att STIK utökar sin ledning då Henrik ”Södra” Jowilin har ett jätteläge mitt i offensiv box, men Bergström gör en klass-räddning och omgående så har Patrik Cederlöv en boll i stolpen.

Två minuter senare skulle Cederlöv ta revansch. Matchens bästa anfall startar med att Joachim Gustafson slår en magisk krossboll ut på högerkanten där Adam Hellsten sätter ett stenhårt inspel efter marken in i boxen där Cederlöv fyller på och trycker in 4-1 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna skall ha en eloge för att dem inte ger upp matchen utan kör på i 90+ minuter. I den 77:e minuten så kommer en olycklig situation, Hedström kommer sent in i en situation och åker på ett rött kort och IKH tilldöms en straff.

Foto: Kent Lundqvist

In med ”Södra” i mål, men han kan inte rädda en bra slagen straff av Pettersson vilket betyder 2-4 och lite darr i matchen igen.

Foto: Kent Lundqvist

STIK nu med 10 spelare drar hem laget och IKH får mer att säga till om. Då från ingenstans så drar gästernas Emil Fred på sig sitt andra gula kort för snack och får även han lämna matchen. Spel 10 vs 10.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen spelas mer eller mindre av den sista delen, vilket tydligen hemmalagets vänsterback för dagen – William Jernberg tyckte var tråkigt. Han tog tag i det själv och fastställer slutresultatet till 5-2 med en härlig soloraid och ett välriktat avslut från distans.

Foto: Kent Lundqvist

– Det blev en konstig match på många sätt kan jag tycka, säger Pfriem efter slutsignalen. Det var mycket upp och ned och vi är inte så konsekventa i spelet som vi vill. Vi höjer oss här i andra och spelar betydligt bättre som ett lag och håller ihop det defensivt. Det gör att vi inte släpper till chanser som vi gjorde i den första och borde väl kanske gjort något till framåt med tanke på hur mycket vi skapade. Tre poäng och fortsatt med i toppen känns bra.

Södra Trögds IK – IK Hinden 5-2 (3-1)

Målen: 1-0 (5) Simon Tapper, 2-0 (9) Abdi Noor Osman, 2-1 (12) Joakim Pettersson, 3-1 (26) Emanuel Granholm, 4-1 (68) Patrik Cederlöv, 4-2 (77) Joakim Pettersson, 5-2 (92) William Jernberg.

Varningar: 0-4
Utvisningar: 1-1

Spelarbetyg STIK:


Emanuel Granholm


Joachim Gustafson


William Jernberg

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar