Södra Trögds IK fortsatt derbykungar!

Joachim Gustafson derbyhjälte på Trögdsvallen. Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK behåller titeln som derbykungar efter ett sent avgörande hemma mot SK Elvan på Trögdsvallen.

STIK rivstartade derbyt hemma mot Elvan genom att ta ledningen med 1-0 redan i den andra matchminuten då Andreas Johansson slår en bra vänsterhörna och en friställd Mattias Lantz Östrand får en andraboll mitt i boxen och överlistar en chanslös Emil Eriksson i Elvan målet.

Foto: Kent Lundqvist

Elvan skakar dock av sig det baklängesmålet och kan ganska omgående kvittera till 1-1 efter att Joakim Johansson hittat en fristående Linus Bylin som med en gammal hederlig tåfjutt får bollen förbi hemmakeepern – Albin Luthman.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen står sedan och väger där lagen skapar en del nästan chanser. I den 23:e matchminuten landar boll ute hos Adam Hellsten på högerkanten och han lyfter in den till matchens bäste spelare – Albin Persson som nickar in 2-1 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av halvleken är det nära – mycket nära att Joakim Johansson får ett friläge, men han hålls i och hålls i utan att domaren blåser i pipan och det är ledning med 2-1 för hemmalaget efter 45 spelade minuter.

I halvtidsvilan tvingas Elvans målvakt – Emil Eriksson lämna matchen med yrsel. In kommer i stället Andreas Hagman som skulle få en ganska lugn dag på jobbet.

Nu tar Elvan över initiativet i matchen och skapar en del vassa kvitteringschanser. Redan i den 49:e minuten är det nära då David Rigo slår ett bra inlägg som Johan Grankvist kommer på men nickar utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen står nu och väger och känslan är att nästa mål kan komma att bli mycket – mycket betydelsefullt för utgången av derbyt.

Foto: Kent Lundqvist

I den 78:e minuten är hemmalagets Simon Tapper igenom helt ren, men gästernas bäste spelare för dagen – John Loberg står för en högklassig brytning.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så går Elvan ned på en trebackslinje för att jaga en kvittering. Fram med Loberg i banan och det blir lyckosamt. Minuten senare har Loberg ett jätteläge som hemmakeepern – Luthman räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Kort därefter så får Elvan e vänsterhörna och gästernas Emil Ekström får tag i en andraboll i boxen och trycker in kvitteringen till 2-2 via täckande hemmaspelare.

Foto: Kent Lundqvist

Märkligt nog är det hemmalaget som får mest energi av det målet och sätter ett elakt tryck på Elvan defensiven och nu får Hagman i målet börja jobba.

Foto: Kent Lundqvist

I den 86:e minuten vickar hemmalagets Patrik Cederlöv snyggt in bollen i boxen till en fristående Simon Tapper, men nu händer något märkligt. Mitt i skottögonblicket så får han kram och det blir en tåfjutt som Hagman kan rädda till en vänsterhörna.

Foto: Kent Lundqvist

Hörnan slår Sebastian Pettersson bra och en borttappad Joachim Gustafson kan nicka in 3-2.

Foto: Kent Lundqvist

Elvan lägger allt på ett kort och försöker flytta fram för att förmå en kvitteringen, men istället så blir Gustafson derbyhjälte då han med sitt andra mål på kort tid fastställer slutresultatet till 4-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Jätteskönt att vi kan samla oss och komma tillbaka trots den sena kvitteringen, pustar STIK-tränaren Nicklas Hallgren. En ganska bra första halvlek med bra spel följdes tyvärr upp med en sämre. Nu gläds vi åt den sjätte derbyseger i serien ett tag och laddar sedan om för nästa mot Syrianska på fredag, skall bi kul att mäta oss på deras underlag.

– Klart att det känns tungt att tappa poäng som vi gör i slutet av matchen. Vi ger bort 2 mål på fasta vilket är långt ifrån ok. När vi nu också orkar komma tillbaka tå gånger i matchen, men ändå tappar, suckar en besviken Elvan-tränare Per Lygnegård efter matchen.

Fler bilder från derbyt på vår FB sida under dagen.

Södra Trögds IK – SK Elvan 4-2 (2-1)

Målen: 1-0 (2) Mattias Lantz Östrand, 1-1 (10) Linus Bylin, 2-1 (23) Albin Persson, 2-2 (81) Emil Ekström, 3-2 (87) Joachim Gustafson, 4-2 (91) Joachim Gustafson.

Varningar: 1-2
Publik: 50

Spelarbetyg:


Albin Persson STIK


John Loberg SKE


Emanuel Granholm STIK

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar