Södra Trögds IK föll i derbyt!

Issa Doham avgjorde derbyt. Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK svarade för en bra match i derbyt borta mot Fanna BK 2 men det räckte ändå inte till poäng.

– Det var en bra match av oss och visst förtjänade vi en poäng, menar STIK-tränaren Alexander Pettersson.

Det blev en riktigt bra div.5 match där båda kombattanterna mönstrade starka lag inför storpublik på Fanna IP, en match som innehöll få målchanser där lagen tog ut varandra bra, men det skapades ändå en del lägen och då handlade det om att man straffade motståndarnas få misstag.

Foto: Kent Lundqvist

I den 6:e minuten kom ett sådant där STIK slarvar i ett uppspel och då vänder det blixtsnabbt och Michael Da Silva får ett jätteläge framför mål, men gästernas målvakt Markus Hedström gör en högoktanig räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen står sedan och väger ända fram till dryga halvtimmen spelad då Abdikadir Noor Osman förtjänstfullt vinner boll och hittar fram med ett instick till Johan Eriksson som gör 0-1 bakom hemmakeepern Joakim Lindau.

Foto: Kent Lundqvist

FBK tar sedan över under den sista kvarten av halvleken och gnager sig närmare och närmare en kvittering. I den 42:a minuten kommer den och då smäller det. På ett inlägg från vänsterkanten av Daniel Kjöraas möter Johannes Andersson upp med en volley som sitter stenhårt i taket till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

I början av den andra halvleken är det lite öppna spjäll under en kortare stund. Det gör att båda lagen vaskar fram varsin het chans att ta ledningen.

Foto: Kent Lundqvist

I den 49:e minuten så har hemmalagets Lukas Nyman en kanon i ribban på en bra slagen högerhörna av Kjöraas. Två minuter senare så fångar Abdikadir Noor Osman upp en svag bakåtpassning och får ett friläge som han dock inte alls förvaltar.

Två inhoppar avgör derbyt!
Efter det så går matchen i stå igen där man effektfullt tar ut varandra och försvarar sin defensiva boxar riktigt bra. Känslan med dryga 10 minuter kvar att spela är att det rättvist skall sluta med delad pott, men då från ingenstans så kommer en boll i djupet på inbytte Andreas Johansson som iskallt i bra läge väljer att ge den andra inhopparen Issa Doham öppet mål och det är 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

STIK försöker såklart att jaga en kvittering men det är fortsatt svårt för lagen att hitta in i den sista delen av offensiven. En hygglig chans får ändå gästerna och det genom sin bäste spelare Simon Tapper som bryter sig loss på vänsterkanten men skjuter utanför i svag vinkel och FBK kan hålla undan och vinna.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra fotbollsmatch där vi tyvärr inte får till det i den sista tredjedelen av spelet. Vi får inte in bollen bakom deras backlinje som vi vill, men det tar tid att sätta det nya spelet och vi får ha tålamod. Vi möter ett riktigt bra FBK, men vi var minst lika bra och har spelet i långa stunder, men som sagt vi gör inte de målen vi gjorde på försäsongen, avslutar STIK-tränaren.

Fanna BK 2 – Södra Trögds IK 2-1 (1-1)

Målen, 0-1 (32) Johan Eriksson, 1-1 (42) Johannes Andersson, 2-1 (78) Issa Doham

Publik: 150

Spelarbetyg:


Simon Tapper STIK


Lukas Nyman FBK


Rami Abbas FBK

Lämna ett svar