”Södra” sköt kvar Trögden i Div.5!

Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK var riktigt illa ute i Herrfemmans sista omgången när Henrik ”Södra” Jowilin klev in i handlingen och räddade kontraktet.

Det var dramatiskt inför sista omgången av Herrfemman med hela fem lag inblandade i striden om ett nytt kontrakt. STIK som inte fick förlora i den sista omgången hemma mot tabelljumbon IK Rex om man skulle ha chansen att klara ett nytt kontrakt.

Efter 45 spelade minuter så var det fortsatt 0-0 och det var i det skedet bara målskillnad som gjorde att hemmalaget var på rätt sida om degraderingsstrecket. Det skulle dock förändras med timmen spelad av matchen då gästernas Gustav Björk skjuter ned STIK under strecket när han gör 0-1.

Det fanns dock kvar 30 minuter för STIK att rädda kontraktet. Som resultateten var i det läget på de övriga arenorna så skulle det räcka med att kvittera.

Det var då ”Södra” klev in i handlingen och visade att ”gammal är äldst”. Men mycket vilja så ser han till att kvittera i den 67:e matchminuten och ”Södra” nöjde sig inte med det. Dryga 10 minuter senare så cementerade han kontraktet med att göra 2-1 med ett avslut som retfullt sakta passerade mållinjen. STIK kunde nu avsluta matchen med släppta axlar och i slutskedet kunde Jesper Synnerlöv fastställa slutresultatet till 3-1.

Södra Trögds IK – IK Rex 3-1 (0-0)

Målen, 0-1 (60) Gustav Björk, 1-1 (65) Henrik Jowilin, 2-1 (78) Henrik Jowilin, 3-1 (90) Jesper Synnerlöv.

Varningar: 4-3
Publik: 47

Lämna ett svar