Snubblande nära seger för SK Elvan!

Foto: Kent Lundqvist

SK Elvan stod för en helgjuten insats hemma på Lådö IP mot topplaget IFK Uppsala och var snubblande nära full pott.

– Vi gör ”som sagt” en helgjuten insatts. Väldigt nöjd med grabbarnas attityd och inställning, bekräftar tränare Per Lygnegård.

Det var upplagt för en tuff uppgift för Elvan som är i lite av ingenmansland i herrfemman efter en halvdan vårsäsong. Omstarten kunde varit enklare då man ställdes mot topplaget IFK Uppsala som jagar en framskjuten placering i toppen.

Det skulle också bli en slitsam match för hemmalaget som planenligt fick jobba hårt och mycket utan boll mot ett spelskickligt IFK. Det var ändå hemmalaget som vaskade fram de hetare chanserna under de första 45 minuterna, men 0-0 stod sig och var ett bra resultat.

Den andra halvleken fortsatte på samma linje med ett bollförande IFK som gång efter gång kom till korta i den sista delen av sin offensiv. Elvan fortsatte att sticka upp då och då, men den stora chansen lät vänta till de sista sekunderna av matchen då Eric Forslund får fritt fram och kan avgöra, men han snubblar och avslutet blir en smula misslyckat.

– Vi visar ett enormt hjärta. Även fast dem ägde bollinnehavet stort så tycker jag att vi hade de två hetaste chanserna. Så klart att vi är nöjda med 1 pinne, men som sagt snubblande nära 3, skrattar en nöjd Elvan-tränare efter matchen.

SK Elvan – IFK Uppsala 2 0-0 (0-0)

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar