Snubblande nära en liten skräll.

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK gjorde en mycket bra match borta mot tabellettan Brottby SK i herrfyran men det räckte tyvärr inte hela vägen.

– Ja det var lite surt att det inte hela vägen men jag är nöjd med vår insats och prestation, medger tränare Göran Westerberg.

FBK startar matchen optimistiskt och hade klart för sig hur dem skulle genomföra matchen för att ha chansen i säsongens absolut svåraste bortamatch mot BSK.

– Vi hade en gameplan och den följde killarna till punkt och pricka. Vi försökte stänga ned deras krosspel och vi visste att dem inte ville gå med spel genom det centrala, berättar Göran.

FBK spelar strålande utan boll och kan också med ta ledningen med 1-1 genom Stefan Jansson i den 21:a matchminuten. Hemmalaget skulle dock svara och kvitterar till 1-1 genom Peiman Pahlevan Afshari i slutskedet av halvleken.

– Ja, det var lite surt för just då man kände att ledning med 1-0 hade varit smakfullt i halvtidsvilan, menar Göran.

Han skulle få som han ville ändå! I den 44:e minuten presterar Jakob Smedlof och tar sig fram från sin backplats och sätter in bollen från vänsterkanten på den första ytan där Markus Thorell kommer i en perfekt löpning och nickskarvar in 1-2.

– Vi var trötta i det läget så det målet var viktigt att få oss in i halvtidsvilan. Vi samlade ny energi och kraft för sista 45 som vi visste skulle bli svettiga, men vi kände att chansen fanns, berättar Göran.

Svar på tal – igen!
FBK håller också hemmalaget stången länge och väl, men i den 73:e minuten kommer en rättvis kvittering till 2-2 genom Viktor Rönn. FBK har dock svar på tal – igen! Minuten efter så är det Rami Abbas som presterar och hittar Jonas Hagman med ett perfekt instick och det ånyo ledning med dryga kvarten kvar att spela.

FBK jobbar och jobbar under slutskedet av matchen och ser ut att stå för en liten skräll när matchklockan tickar över 90 minuter. Det håller dock inte hela vägen då hemmalaget efter ett elakt tryck mot FBK defensiven lyckas kvittera till 3-3 genom André Grésillon på stopptid.

– Hade jag fått poängen innan matchen så hade jag tagit den såklart, men som det utvecklade sig med ledning tre gånger om så känns det ändå surt. Vi gör det så bra defensivt och gör 3 mål offensivt och ändå räcker det inte till seger, det säger en del om matchen. Alla skall ha beröm och nu laddar vi om för en bra avslutning innan sommaruppehållet, summerar Göran.

Brottby SK – Fanna BK 3-3 (1-2)

Målskyttar FBK: Stefan Jansson, Markus Thorell, Jonas Hagman.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar