Snöplig & sur förlust för Loket.

Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby föll i ett sekunddrama borta mot Skutskärs IBK i Herrtvåan.

– Ja, det är riktigt surt att förlora den här matchen. Vi är det bättre laget sett över 60 minuter där vi skapar de flesta och bästa chanserna men tar inte betalt, konstaterar Lokets tränare Peter Kokocha

Det blev en jämna match från start till mål. Loket fick en smakstart då Tobias Metzner gör 0-1 med 4,04 spelat. Det skapades sedan lite chanser åt båda hållen, men när Loket åker på en utvisning med 12,48 spelat så kostade det. Hemmalagets Emil Lundberg kvitterar till 1-1.

Loket skulle dock få sista ordet i perioden då Martin Johansson trycker in 1-2 med endast sekunder kvar att spela av de första perioden.

I mellanakten var det fortsatt jämnt i spelet och hemmalaget skulle komma tillbaka och jämna ut matchen även resultatmässigt. Mårten Hillbom kvitterar till 2-2, men Loket återtar ledningen med dryga 13 minuter spelat genom Kalle Nissén.

Den glädjen blir dock kortvarig då hemmalaget under en sekvens på 1,28 minuter vänder till ledning med 4-3 efter mål av Lundberg & David Sundberg. Återigen så skulle Loket göra mål med sekunder kvar av perioden när Metzner gör sitt andra mål i matchen och kvitterar till 4-4.

Hemmalaget får en mycket bra start på den tredje och sista perioden där Skutskär gör både 5-4 och 6-4 genom Hillbom & Emil Larsson. När sedan Loket drar på sig en utvisning var man nere i brygga. Dock så åker hemmalaget på en utvisning dem också vilket reder ut stormen.

Med dryga halva de sista perioden spelad så kommer en behövlig reducering till 5-6 genom Oskar Manninen och nu var det jakt på en kvittering. Med 17,13 tar Loket en timeout för att samla sig för en sista kraftansträngning. Det blir lyckosamt för 25 sekunder senare är det kvitterat till 6-6 genom Johan Alveus.

Matchen ser ut att sluta med delad pott, men med 38 sekunder kvar av matchen så avgör hemmalagets David Sundberg när han gör 7-6.

– Vi gör det bra som kommer tillbaka under de sista 10 minuterna och har momentum när det är lika och killarna går för det, men tyvärr så åker vi istället på en omställning. Vi gör många saker som är bra i matchen och vi har en positiv känsla gällande utvecklingen av prestation och inställning till uppgiften, summerar Lokets tränare Peter Kokocha

Skutskärs IBK – Lokomotiv Grillby IBK 7-6 (1-2,3-2,3-2)

Skott: 33-39 (9-11,13-14,11-14)

Målskyttar Loket: Tobias Metzner2, Martin Johansson, Oskar Manninen, Kalle Nissén, Johan Alveus.

Utvisningar:  1x2min – 2x2min
Publik: 80

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar