Snöplig förlust mot tabelltrean.

Bild: Kent Lundqvist

Herrfyran: Håbo FF hade chansen att hänga på toppen i tabellen vid seger borta mot tabelltrean Sunnersta AIF.

HFF-tränaren Alan Hiussemoglu var såklart besviken efter slutsignalen då matchen fick ett snöpligt slut.

– Sur förlust när vi släpper in mål i matchens sista minuter när vi hade momenten framåt. Men ingen skam att förlora mot ett så pass skickligt lag, som behärskade naturgräset bättre än oss. Vi har inte spelat på naturgräs sedan förra hösten. Håbo kommundags att få igång bygget på Futurum och ersätta Björkvallen?

Det var hemmalaget som skulle ta ledningen i matchen.

– 1-0 kommer efter att vi slarvat i en defensiv omställning där vi blottar ytor i Golden Zone. Extra surt efter att vi missat två riktigt bra lägen.

Matchen i sin helhet är bra, med kamp och målchanser åt båda hållen.

– Det är djupledsspelet som är vägvinnande för oss men också Sunnersta, i synnerhet genom deras högerkant.

Sunnersta är starka och men också cyniska och smarta vilket får HFF väldigt irriterade och tappar fokus ett tag även HFF-tränaren.

– Vi kände att vi borde fått med oss en straff och några domslut men vi får acceptera huvuddomaren bedömning. Stor eloge till assisterande domare som höll en bra dialog på sidan.

1-0 stod sig in i halvtidsvilan och HFF var en smula frustrerade.

– När vi kliver in i halvtid i underläge känner vi oss frustrerade. Vi har lite problem att hantera och försöker ta itu med de. Vi ser att vi lyckas bättre när vi kommer ut till andra halvlek, men Sunnerstas skicklighet är svår att stoppa. Bra kombinationer inbytte korridorer med bra spelare. Speciellt nr 11 (Albin Ekström) som jag hörde hade ca 20 matcher i Superettan förra säsongen.

HFF jobbar på och anstränger sig mycket för att vara med i matchen.

– Samtidigt är vi inte ofarliga i våra omställningar. Närmast kvittering är Filip (Sandsten) som löper sig fri, men får inte iväg avslutet.

HFF fortsätter att försvara sig tappert med en storspelande Karl Agerfjord och hänger med i matchen. Som ger laget möjligheten att få med sig ett resultat.

– Vi vrider om formationen för att få till lite mer hot i djupled, men också för att kunna gå med fler spelare framåt. Det resulterar i att vi börjar få känning och tillslut från en kantfrispark är det inbytte Lucas Madsen som knoppar in bollen snyggt i bortre till 1-1.

Med momentet svängandes i gästernas riktning börjar HFF känna vittring på 3 poäng och trycker på.

– Men vi blir lite tagna av situationen när Sunnersta slår om och vi är i obalans. Boll bakom och inspel i straffområdet och 2-1 är ett faktum.Vi har ett ungt lag som håller på att utvecklas. Jag är stolt över deras prestation och det är många som tar kliv framåt. Stor eloge till hur alla anstränger sig idag och att nästan alla tar sitt ansvar, avslutar HFF-tränaren.

Sunnersta AIF – Håbo FF 2-1 (1-0)

Målen: 1-0 (17) Adam Ledung, 1-1 (77) Lucas Madsen, 2-1 (87) Ludvig Lundqvist.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar